Tips&tricks care te vor ajuta să combați subțierea și căderea părului


Frumuseţe
14/04/2020

Îți faci griji că părul tău este mai subțire decât de obicei? Iar când te piepteni sau te speli parcă pierzi păr cât pentru o perucă?

Îți faci griji că părul tău este mai subțire decât de obicei? Iar când te piepteni sau te speli parcă pierzi păr cât pentru o perucă?

Problema poate părea gravă și simți că doar ție ți se întâmplă, dar de fapt e cea mai întalnită îngrijorare legată de păr.

Să îți cadă părul e ceva normal. Știai că ne cad în mod natural cam 50- 100 fire de păr pe zi? Chiar dacă ai impresia că îți cade prea mult păr atunci când te periezi, de obicei acesta nu este un motiv de îngrijorare.

Părul se subțiază când înaintăm în vârstă iar lucrurile obișnuite prin care trecem, cum ar fi menopauza, sarcina sau perioadele de stress pot determina căderea părului. Dar promitem că nu e atât de trist, oricare ar fi motivul pentru care îți cade părul avem cateva sfaturi pentru a-ți ajuta părul să arate voluminos și lucios.

Sună bine până acum? Citește în continuare ca să afli cum să ai grijă de părul tău să nu se subțieze.

Urmează o rutină de spălare a părului pentru volum

Avem vești bune, primul pas pentru a-ți face părul să pară mai voluminos este foarte simplu. Ia-ți șampon și balsam pentru volum! Cea mai bună soluție e ceva care promite (și oferă) volum. Cele mai bune alegeri sunt cele care curăță fără să îngreuneze părul și să îl facă să pară puțin. În plus, ce trebuie să cauți sunt produse care conțin nutrienți pentru un păr mai puternic și mai sănătos.

Pantene Pro-V Sheer Volume e unul dintre cele mai bune șampoane pentru păr subțire, oferind volumul la care visezi. Îți curăță delicat părul îndepărtând orice murdărie care ți-l îngreuna, oferă volum și rezultatul e că îți simți părul super ușor.

Și încă un sfat - încearcă să îți masezi ușor scalpul în duș de fiecare data când te speli - așa o să simulezi circulația sângelui în scalp și chiar ajuți părul să creacă mai repede.

Hidratare, hidratare și iar hidratare

Poate că ai scos din rutină balsamul de păr pentru că îți făceai griji că îți încarcă părul, dar e important șă îl folosești daca vrei ca părul tău să arate sănătos și plin de viață cu trecerea timpului și să ajuți la prevenția firelor despicate sau a ruperii părului.

Pentru a ajunge la potențialul “maxim” al părului tău, cumpără un produs care oferă mai mult volum și se potrivește părului fin sau subțire - care nu o să îți încarce părul.

Încearcă balsamul Pantene Sheer Volume care hrănește fiecare fir de păr, făcându-l mătăsos și puternic. Pentru părul care e super fin sau rar și cu multe fire scurte de păr care se aranjează greu, balsamurile spumă sunt altrenativa mai ușoară decât balsamurile pe care le folosești de obicei, oferind hidratare intensă și volum instant fără să îl îngreuneze. Orice ai alege, părul tău o să pară mai gros și lucios. Deci ai doar de câștigat!

Ce ai mai putea face este să încerci să alternezi balsamul Sheer Volume cu produsele din gama Pro-V Miracles Strong & Long. Astfel vei oferi părului care e afectat și deteriorat un plus de nutrienți ca să poți să folosești placa de păr sau ondulatorul fără să il afecteze atât de tare și să nu ți se mai rupă vârfurile. Poți insista cu tratamentul în zonele care au nevoie cel mai mult, începând cu vârfurile și aplicând și pe lungimea părului.

Aranjează-ți părul cu mai multă grijă

Dă-i șansa părului tău să mai ia și cate o pauză dacă se poate. Dacă folosești prea multe produse de styling pe baza de căldură, în cele din urmă părul tău va avea de suferit, iar în cel mai rău caz se va rupe. Zilele în care nu ieși din casă, ci stai la serial, sunt perfecte pentru a-i oferi părului o pauză.

Ca tratament pentru un păr puternic în afara dușului, aplică pe vârfuri uleiul Repair & Protect pentru a le păstra hidratate. Uleiul de argan este cunoscut pentru încetinirea degradării părului. Uleiul poate fi aplicat și pe părul uscat, așa că pune-l în geantă pentru a-l putea folosi și cănd nu ești acasă și simți că ți s-a uscat părul.

Ai grijă de tine, atât în interior, cât și pe exterior

Un lifestyle echilibrat cu o dietă atentă și sport ajută părul să crească sănătos. Dar dacă îți cade părul foarte mult sau se subțiază, încearcă să iei suplimente pentru a ajuta să rezolvi problema chiar de la rădăcină, sau vizitează doctorul pentru sfaturi. Vitaminele sau suplimentele ajută la combaterea deficiențelor corpului, cum ar fi lipsa de magneziu sau fier, și ajută părul să crească frumos și sănătos.