Îngrijirea ideală a părului creț


Frumuseţe
26/01/2023

Câteodată părul creț pare că are propria voință, dar asta se poate schimba cu o rutină de îngrijire a părului corespunzătoare.

Electrizat în toate direcțiile? Buclele nu mai sunt bine definite și se îndreaptă? Unele bucle se simt mai uscate decât deșertul Sahara? Nici nu trebuie să-ți spunem noi că părul creț poate fi o adevărată pacoste. Dar cunoașterea înseamnă putere, și trebuie să îți înțelegi buclele și nevoile lor pentru putea deține tu controlul.

Părul creț e de fapt foarte diferit de cel drept sau de cel ondulat, și doar cum arată, dar și la grosimea firului de păr sau cât de uscat este scalpul. Părul creț este de obicei mult mai uscat decât celelalte tipuri de păr din cauza formei buclelor – știm, asta înseamnă și că arată bine chiar dacă te speli doar la câteva zile!

Cu toate astea, părul tău este mult mai predispus să se încurce și să se rupă atunci când îl piepteni sau îl coafezi. Și care e rezultatul? Suprafața părului devine deteriorată, aspră și uscată în scurt timp.

Dacă îți sună cunoscută această luptă cu buclele electrizate și dificile, situația nu este atât de gravă precum pare - înseamnă doar că trebuie să ai o rutină de îngrijire a părului diferită de cea a vecinei cu părul drept.

Din fericire, avem câteva idei ca să te ajutăm să profiți la maxim de buclele tale și să le păstrezi sănătoase și frumoase. Citește în continuare pentru a învăța cum să redai viață buclelor tare în doar câțiva pași. Territory translation

Câteodată părul creț pare că are propria voință.

Electrizat în toate direcțiile? Buclele nu mai sunt bine definite și se îndreaptă? Unele bucle se simt mai uscate decât deșertul Sahara? Nici nu trebuie să-ți spunem noi că părul creț poate fi o adevărată pacoste. Dar cunoașterea înseamnă putere, și trebuie să îți înțelegi buclele și nevoile lor pentru putea deține tu controlul. Părul creț e de fapt foarte diferit de cel drept sau de cel ondulat, și doar cum arată, dar și la grosimea firului de păr sau cât de uscat este scalpul. Părul creț este de obicei mult mai uscat decât celelalte tipuri de păr din cauza formei buclelor – știm, asta înseamnă și că arată bine chiar dacă te speli doar la câteva zile!

Cu toate astea, părul tău este mult mai predispus să se încurce și să se rupă atunci când îl piepteni sau îl coafezi. Și care e rezultatul? Suprafața părului devine deteriorată, aspră și uscată în scurt timp.

Dacă îți sună cunoscută această luptă cu buclele electrizate și dificile, situația nu este atât de gravă precum pare - înseamnă doar că trebuie să ai o rutină de îngrijire a părului diferită de cea a vecinei cu părul drept.

Din fericire, avem câteva idei ca să te ajutăm să profiți la maxim de buclele tale și să le păstrezi sănătoase și frumoase. Citește în continuare pentru a învăța cum să redai viață buclelor tare în doar câțiva pași.

CUM SĂ REPARI PĂRUL CREȚ DETERIORAT

Descoperă secretul rutinei de spălare a părului creț.

Nu putem sublinia niciodată îndeajuns cât de important e să folosești produsele potrivite tipului tău de păr. Dacă ai părul creț, folosirea produselor pentru hrănirea și hidratarea zilnică e un pas esential către bucle mai sănătoase și frumoase.

Dar desigur, nu toate buclele sunt la fel, așa că ai nevoie de un șampon și un tratament de păr diferit în funcție de cea mai mare problemă a tipului tău de păr creț. Repararea părului creț începe aici…

Bucle firave

Varfuri despicate? Fără strălucire? Cel mai probabil, din cauză că părul tău este firav și nu poate face față agresiunilor externe. Fără îndoială, pare o problemă mare, dar de fapt doar trebuie să îi oferi părului tău ingredientele potrivite. Repară părul cret deteriorat cu șamponul Pantene Repair & Protect care nu doar că reduce frecarea și încurcarea firelor de păr, dar oferă și protecție împotriva deteriorării pe viitor. Iar dacă adaugi la rutina ta și balsamul Repair & Protect, o să câștigi 24 de ore de păr fin și strălucitor.

Bucle nedefinite

Dacă visezi la bucle elastice și pline de viață, să îți modifici rutina de îngrijire a părului e răspunsul. Folosește un sampon hrănitor special conceput pentru a oferi buclelor vitalitate și adaugă un balsam hrănitor pentru a păstra părul fin și neted. Șamponul Pantene Smooth & Sleek, folosit împreună cu balsamul din aceeasi gama e combinația câștigătoare împotriva electrizării părului cât e ziua de lungă. Super sfat – ai curajul de a-ți clăti părul de balsam cu apă rece. Temperaturile scăzute închid cuticulele părului și blochează ingredientele de hidratare în interior, lăsând părul mai lucios și mai puțin electrizat.

Bucle uscate și electizate

Îți dorești cu disperare să ai părul neted și să nu se mai electrizeze rapid? Alege șamponul Pantene Hair Biology Defrizz&Illuminate, cu tehnologie anti-electrizare, care ajută la netezirea și definirea părului. Firele acelea mici și electrizarea fac părul creț să arate mai puțin neted și definit, dar agenții de hidratare din balsamul Pantene Hair Biology Defrizz&Illuminate vor reduce frecarea și încurcarea firelor de păr pentru un aspect mai elegant.

Folosește mască de păr iar și iar și iar

Repetă după mine: tratamentele pentru păr creț sunt răspunsul pentru bucle bine definite și fine. O data pe săptămână înlocuiește balsamul cu o mască puternic hidratantă, care va potol chiar și setea celui mai uscat și electrizat păr și te va ajuta să îl descurci.

Masca Pantene Hair Biology Defrizz&Illuminate va acționa împotriva uscaciunii caracteristică părului creț, în timp ce formula nutritivă Pro-V va ajuta părul pentru să fie puternic și mai strălucitor.

Aplicați de la mijloc până la vârfuri pentru o un efect care durează. Este tratamentul pentru păr creț pe care l-ai căutat mereu!

Dacă ești mereu pe grabă, încearcă să adaugi în rutină fiolele noastre pentru un plus de hidratare. Pantene Pro-V Intense Rescue Shots e un tratament super concentrat pentru păr care ajută la repararea a 6 luni de deterioare cu doar cu o singură utilizare. Pachetul e ușor de ținut la îndemână, adică poți să îl iei la sală sau să îl iei în bagaj cu tine când pleci. Fiolele sunt tratamentul perfect pentru refacerea părului creț deteriorat.

Îmblânzește cu puțin ulei

Cele de mai sus sunt o schimbare prea mare în rutina ta? Femei ocupate, vă auzim! Deoarece părul cret este mai predispus la deteriorarea cauzată de uscăciune, un ulei cu absorbție rapidă va ajuta la reechilibrarea nivelului de hidratare fără a lăsa un aspect uleios. Uleiul nostru Pantene Repair & Protect cu vitamina E va funcționa ca o magie! Cu o textură ușoară și glossy, va lăsa buclele protejate și perfect definite.

Ai grijă de părul tău chiar și după spălare!

După spălarea părului, desfă ușor buclele aglomerate cu degetele, stai cu capul în jos și clatină-ți capul pentru a separa fiecare șuviță și a avea un aspect mai definit.

După ce buclele sunt separate, nu fi tentată să îți usuci bine părul cu un prosop - părul este cel mai plăpând atunci când este umed și dacă îl freci cu putere poți rupe buclele! În schimb, înfășoară-ți părul într-un tricou de bumbac și leagă-l în spatele capului în partea de jos a gâtului. Astfel scoți ușor apa și ești mai puțin dură cu părul. Apoi, lăsă-l să se usuce în aer liber pentru a-i sublinia forma de spirală care este importantă.

Ultimul pas al rutinei de îngrijire post-spălare împotriva electrizării părului este ceva ce poți face cu ochii închiși - literalmente! Dormitul pe o pernă de mătase, care are un material mult mai blând, te va ajuta să te trezești fără părul electrizat și ciufulit.

Fii sigură că vei avea bucle frumoase, care nu se vor mai electriza zi de zi, adăugând aceste tratamente în rutina de îngrijire. Pașii de mai sus de reparare a părului te vor ajuta să ai bucle pline de viață și strălucitoare. Continuă hidratarea și îngrijirea buclelor ca să eviți deteriorare părului.

Cine a spus că părul creț nu poate arăta minunat în fiecare zi?