Hidratarea profundă a părului: DOs and DON’Ts


Frumuseţe
14/04/2020

Majoritatea știm deja cât de important e să folosim un balsam de păr, iar dacă nu crezi asta, află de ce ai nevoie de el în rutina ta.

Dar știai cât de important Balsamul pentru hidratare intensă are o formulă de ingrediente concentrate și trebuie lăsat să acționeze în păr câteva minute. Unul dintre cele mai bune tratamente de păr Pantene este masca Pantene Repair & Protect, care e perfectă pentru părul foarte des coafat sau afectat de condițiile de mediu (adică pentru majoritatea dintre noi!). Și nu doar că ajută la repararea vizibilă a părul deteriorat, dar îl și protejează pe viitor.e să folosești din când în când un tratament mai intens și mai profund pentru a-i oferi cu adevărat părului un impuls? În primul rând, hai să enumerăm ce OK și ce nu e OK să faci pentru a avea rutina potrivită de îngrijire a părului. Să începem…

CE E OK

E OK să folosești balsam de fiecare dată când te speli pe cap

Hidratarea umple toate golurile din structura părului tău făcandu-l mai sănătos, neted și strălucitor, deci este un pas esențial chiar și pentru tipurile de păr mai subțiri. Când îți alegi balsamul trebuie să te gândești ce tip de păr ai și cât de sănătos e. Chiar și părul fin are nevoie de balsam, dar unul cu hidratare mai ușoară. Alege balsamul Pantene Aqua Light - acestea oferă hidratare ușoară fără să îngreuneze părul.

În general, cu cât e mai gros firul de păr, cu atât mai hidratant trebuie să îți alegi și balsamul. Gama noastră de balsamuri 3 Minute Miracle, măști și fiole se potrivesc perfect pentru părul mai creț, în timp ce balsamul Pantene Smooth & Sleek e mai potrivit pentru părul mai moale, care se aranjează mai ușor. Dacă vrei să afli mai multe despre ce balsam ți se potrivește, citește sfaturile noastre despre cel mai bun balsam pentru păr uscat, balsam pentru păr creț și cel mai bun tratament de reparare pentru păr deteriorat.

E OK să îl hidratezi intens o dată pe săptămână

Balsamul pentru hidratare intensă are o formulă de ingrediente concentrate și trebuie lăsat să acționeze în păr câteva minute. Unul dintre cele mai bune tratamente de păr Pantene este masca Pantene Repair & Protect, care e perfectă pentru părul foarte des coafat sau afectat de condițiile de mediu (adică pentru majoritatea dintre noi!). Și nu doar că ajută la repararea vizibilă a părul deteriorat, dar îl și protejează pe viitor.

Și acum să detaliem cum să îți hidratezi intens părul. Întinde masca de la jumatatea părului până la vârfuri și las-o să acționeze cam cinci minute, sau mai mult dacă ai timp. Cel mai bine se potrivește cu o baie cu spumă și serialul preferat pe Netfilx, așa ai o experiență SPA completă.

Ești pe grabă dar tot vrei să te bucuri de rezultatele tratamentului de hidratare? Fiolele noastre Intense Pantene Repair& Protect conțin doza potrivită pentru părul tău ca să nu-ți faci griji că ai folosit prea mult. Și durează doar 60 de secunde ca să-și facă efectul. Super rapid!

E OK să masezi părul

Chiar dacă cheia e să aștepți ca balsamul să își facă efectul, hidratarea părului înseamnă mai mult decât să îți întinzi balsamul în păr și să aștepti să se repare ca prin magie. Trebuie să îl masezi pentru a ajuta tratamentul să intre în firul de păr și să îl hidrateze.

Coboară-ți mâinile pe păr de la jumătate în jos spre vârfuri. Dacă îl masezi în sens invers, de jos în sus, favorizezi deteriorarea lui. În jos e drumul cel bun!

E OK să îl clătești cu apă rece

Când îți clătești părul cu apă rece ajuți balsamul să își păstreze mai mult timp efectul: cuticulele firului de păr se închid și vei avea un păr mai fin. Iar ce e lucios cu siguranță e și fin, dacă stai să te gândești. Așa că pentru un păr lucios, netezimea e esențială - deci dă apa la cât mai rece!

CE NU E OK

NU E OK să folosești balsam foarte hidratant pe părul subțire și lipsit de volum

Dacă ai părul subțire nu înseamnă că nu necesită hidratare, doar că nu orice balsam e potrivit pentru părul tău. Doar că trebuie să îl găsești pe cel mai bun pentru tipul tău de păr.

Dacă părul tău se îngrașă ușor, ar trebui să folosești balsamul Pantene. Aqualight. Acesta îți hidratează părul fără să îl încarce.

NU E OK să aplici balsamul la rădăcina părului

Scalpul tău deja produce uleiuri naturale pentru hidratare, prin urmare rădăcinile părului sunt primele care se îngrașă. Iar dacă mai adaugi și balsam doar o să grăbești procesul de îngrășare - și clar nu asta vrei!

În schimb, aplică balsamul de câțiva centimetri de la rădăcină, pe toată lungimea firelor de păr, până la vârfuri.

NU E OK să te grăbești

Nici să stai în duș la fel de mult ca atunci când aștepți autobuzul, dar e important să lași balsamul să acționeze un minut- două încât părul tău să aibă timp să absoarbă toate ingredientele minune. Fă altceva în acest timp, spală-te pe corp sau aplica un gomaj.

Iar dacă timpul te presează, încearcă produsele noastre Pantene 3 Minute Miracle care oferă hidratare intensă, iar fiolele Repair&Protect își fac treaba în doar 60 de secunde.

NU E OK să îți hidratezi părul doar în duș

Desigur, trebuie să folosești balsam de fiecare dată când te speli pe cap. Dar e foarte important să păstrezi nivelul de hidratare și între spălări - un păr hidratat e sănător, ușor de aranjat și arată bine!

Uleiul de păr care poate fi folosit pe părul uscat este prietenul tău- se absoarbe ușor și îți hidratează părul fără să îl încarce. Ia cu tine în geantă uleiul de păr Pantene Repair&Protect să ai grijă de părul tău și să îl poți aranja oriunde și oricând.

NU E OK să schimbi balsamul dacă e perfect pentru părul tău

După cum se zice, dacă ceva nu e stricat, nu încerca să repari. Să fii constant e cel mai bine - când folosești des același produs, părul tău e sănătos și frumos. Promitem că părul tău nu se va plictisi de aceeași rutină, deci păstrează-l!

Deci vezi, chiar există modalitatea potrivită de a-ți hidrata părul încât să arate cât mai bine. Dacă ții cont de lista noastră de mai sus, poți deveni expertă în hidratarea părului!