De ce apare mătreața și cum scapi de ea


Frumuseţe
9/11/2022

O voce din capul tău se gândește să amâne spălatul pe cap ca să nu faci mătreață?

Dacă ai auzit acest mit, e timpul să afli ce anume provoacă mătreața cu adevărat. Și nu, nu este spălarea mai deasă.

Principalul vinovat pentru apariția mătreții este malassezia globosa, o ciupercă ce se găsește pe scalpul fiecăruia dintre noi. Aceasta se hrănește cu uleiurile naturale de pe scalp și le descompune în mai multe componente, printre care și acidul oleic.

Dacă ai o sensibilitate la acidul oleic, precum jumătate din populația lumii, atunci apare mătreața, asociată și cu alte simptome precum scalp uscat sau mâncărime.

De aceea, ți-am pregătit o serie de sfaturi care să te ajute să ții mătreața departe.

1. Nu asculta de prejudecăți! Spală-te pe cap oricât de des simți nevoia

Îți spuneam mai sus că malessezia globosa se hrănește cu uleiurile naturale de pe scalpul tău și mi apoi le descompune. Ei bine, de câte ori amâni spălatul pe cap, de fapt ”hrănești” această ciupercă. Așa că spală-te pe cap de câte ori simți nevoia și bucură-te oricât de des de beneficiile unui scalp și păr curat.

2. Alege un șampon anti-mătreață potrivit pentru tine

Pentru a te asigura că mătreața nu îți va face probleme, Head & Shoulders 7în1 cu menthol, care îți oferă cea mai avansată protecție de la Head & Shoulders împotriva mătreții și combate problemele scalpului.
Iar dacă îți dorești o curățare în profunzime, poți alege șamponul anti-mătreață Deep Cleanse Scalp Detox care oprește mătreața* înainte să fie vizibilă, ca nimic sa nu îți stea în cale și ca să te bucuri de viață la maximum zi de zi.
urme vizibile, folosire regulată.

3. Adaptează-ți rutina și la factorii de mediu

Factorii externi au un rol important în nivelul de sănătate și curățenie a părului. Căldura, nivelul de umiditate din aer și chiar poluarea pot avea un efect asupra lor. De aceea este bine să te speli părul mai des când mediul din jurul tău nu este cel mai prietenos. Părul și scalpul tău se vor bucura!
Iar ca să scapi de vocea prejudecăților, vezi acest video: https://youtu.be/VR3CMTBg5d4