Cum să-ți iubești tenul, chiar și atunci când apare acneea


Frumuseţe
30/03/2021

Cu siguranță că acneea nu este primul lucru de pe lista lucrurilor care te fac să te simți mai încrezătoare, dar nici nu este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla.

Sfaturile de mai jos nu reprezintă modalități prin care îți poți trata acneea, ci au menirea să te facă să fii mai îngăduitoare cu ceea ce numești de obicei „imperfecțiuni”.

Secretul stă în oglinda

Indiferent dacă te confrunți cu acnee juvenilă sau adultă, probabil că îți analizezi tenul de foarte aproape cu fiecare ocazie. Stai la aproximativ 2 cm de oglindă și observi fiecare micro-schimbare care apare, îndreptând gânduri negative către fiecare coș sau semn care te nemulțumește. De fiecare dată când faci asta, amintește-ți că absolut nimeni altcineva nu stă atât de aproape de tine, deci peste 90% din imperfecțiunile pe care le vezi, sunt atât de mici încât nimeni altcineva nu le mai observă. Rămâi la o distanță normală de oglindă și observă cum pielea ta arată mult mai bine de la o distanță normală.

Machiaj pentru acnee

crema pentru fata

Nu îți vom spune că nu este o idee bună să acoperi acneea cu machiaj pentru că știm că există situații în care acest lucru te ajută să fii mai încrezătoare, dar avem câteva sugestii care te vor ajuta să acoperi semnele care te supără mult mai rapid și mai eficient.

Corectorul pe care îl vei utiliza pentru camuflarea acneei nu trebuie să fie același pe care îl folosești pentru iluminarea zonei ochilor. Folosește o nuanță cât mai apropiată de pielea ta și plasează câte un punct de corector pe fiecare imperfecțiune care te nemulțumește. Așteaptă câteva clipe înainte să difuzezi produsul, astfel încât să se usuce, iar pigmentul să rămână concentrat în zona în care îți dorești. Îți garantăm că această tehnică va reuși să acopere orice semn mult mai bine decât aplicarea clasică a fondului de ten pe întreaga suprafață a feței.

Cum să scapi de acnee

Cel mai bun lucru pe care poți să îl faci ca să scapi de acnee este să mergi la dermatolog. Acolo se află toate răspunsurile și soluția pe care o cauți. Totodată, ține minte că niciun dermatolog și niciun produs minune nu îți va vindeca acneea peste noapte, așa că acordă timp și răbdare tenului tău.

Nimeni nu spune că acneea este cel mai confortabil lucru cu care te poți confrunta și cu siguranță că o piele fără acnee este un rezultat dezirabil pentru oricine, dar până ajungi la acest rezultat, este mult mai important să te simți bine în pielea ta și să nu îți mai îndrepți comentarii și critici care să îți influențeze negativ părerea despre propria persoană.