Cum să te speli corect pe cap - află totul despre șamponul de care ai nevoie!


Frumuseţe
1/09/2021

Spălatul pe cap se întâmplă de când te știi de câteva ori pe săptămână și nu ai nicio îndoială că urmezi întocmai sfaturile pe care ți le-a dat mama ta.

6 pași corecți de spălare a părului

De câte ori trebuie să te speli pe cap, care este rutina perfectă de spălare pe cap și cum faci să asiguri spalarea corecta a părului sunt doar câteva din întrebările la care vom încerca să răspundem mai jos.

Adevărul este că spălarea corecta a părului îți va aduce o îmbunătățire vizibilă în ce privește sănătatea părului și aspectul său. Urmează aceste sfaturi mici legate de cum să te speli pe cap și ne vei mulțumi când vei vedea îmbunătățiri majore. Ești gata? Hai să începem:

1. Piaptănă-ți delicat părul

Părul tău este foarte delicat când e ud, deci e important să-l piepteni înainte să faci duș, mai degrabă decât în timpul sau după ce îl speli - altfel crește probabilitatea de a smulge sau de a rupe firele de păr. Periază-ți încet părul înainte să intri în duș pentru a te spăla pe cap, folosind o perie naturală sau un pieptăn cu dinții rari, ca să minimizezi riscul de rupere.

2. Spălatul pe cap ca și cum ar fi prima dată

Părul sănătos începe de la rădăcină, deci hai să începem cu câteva tehnici de șamponare ca să te asiguri că știi exact ce să faci, de la rădăcină până la vârfuri.

Când vine vorba de cât șampon trebuie să aplici, gândește-te la suprafața unei monede: e o cantitate potrivită ca punct de plecare. Mărește cantitatea dacă firul tău de păr e mai gros sau dacă simți că vrei mai multă putere de curățare. După ce părul este ud, masează-ți rădăcinile firelor și pielea capului cu șampon, ca să înlături sebum-ul și alte depuneri. Acolo se adună cele mai multe impurități, deci e un loc căruia trebuie să-i acorzi mai multă importanță. Apoi coboară pe lungime și către vârfuri înainte de a clăti, evitând să folosești apa fierbinte, pentru a nu-ți supune părul unui stres suplimentar.

Ai lăsat spălatul pe cap pe ultimul moment? Nu ezita să aplici o a doua rundă de șamponare, dacă simți că părul tău are nevoie. Exact cum se spune: aplică, clătește, repetă.

3. Alegerea șamponului potrivit

În termeni de 'care șampon e mai potrivit pentru mine', sunt câteva reguli de bază de care poți să ții cont. Prioritatea pentru părul fin care se încarcă repede este să găsești o formulă care nu abundă în ingrediente cu potențial de încărcare; Șamponul Pantene Aqua Light curăță delicat și nu lasă reziduuri.

La polul opus, firul de păr gros și ondulat are nevoie de ingrediente de hidratare. Șamponul Smooth & Sleek este grozav pentru a îmblânzi acele bucle rebele, iar Șamponul Hair Superfood este creat special pentru părul care are nevoie de extra hidratare.

4. Folosește balsam la fiecare spălare

Chiar dacă părul tău e fin sau aspru, drept sau ondulat, trebuie să folosești balsam de fiecare dată, ca să-i asiguri cea mai bună îngrijire. Din cauza stresului la care e supus zilnic, părul tău își pierde hidratarea de care are nevoie. Pe termen lung, dacă nu-l hidratezi suficient, părul tău va deveni uscat, deteriorat și se va rupe. Chiar pentru părul care se îngrașă repede, hidratarea este necesară, deci nu sări acest pas!

Părul tău îți va dicta ce fel de balsam este cel mai bun pentru tine. Părul fin are nevoie de doza sa de hidratare, dar e important să alegi o opțiune mai lejeră. Încearcă balsamul Pantene Aqua Light - acesta asigură hidratarea de care părul fin are nevoie, fără să-l încarce absolut deloc. Cu cât firul tău de păr este mai gros, cu atât balsamul trebuie să fie mai puternic - gama Hair Superfood, care este intens hidratantă, a fost concepută special pentru părul deshidratat, care are nevoie de extra îngrijire, în timp ce părul cu tendințe de electrizare se împacă bine cu balsamul Smooth & Sleek, care il ajută să devină mai fin și să aibă un aspect mai îngrijit.

5. Cel mai bun mod de a-ți usca părul

Înainte să ieși din duș, răsucește și stoarce părul într-un mod delicat, pentru a scăpa de apa în exces. E tentant să îți pui un prosop pe cap și să începi să-ți usuci părul frecându-l cu prosopul, dar rezistă acestei tentații! Această mișcare este incredibil de dură asupra părului tău și îi poate produce pagube de durată iar firele chiar se pot rupe; nu ai vrea așa ceva pentru părul tău. În schimb, poți să-ți învelești părul într-un tricou de bumbac sau să investești într-un prosop de microfibre, care va extrage apa din firele de păr și va accelera procesul de uscare.

Suntem mari fani ai uscatului părului de la sine, însă nu întotdeauna ai timp să stai până când părul tău se usucă singur. Dacă e nevoie să-l usuci cu uscătorul, redu temperatura pe care o dă uscătorul de păr, ca să micșorezi riscul de a-ți deteriora părul.

6. Începe coafarea

Pentru a obține cel mai bun look al tău, cheia e să-ți coafezi părul în modul care e cel mai sănătos pentru el. De ce? Părul sănătos este părul cel mai frumos!

Înainte să te înarmezi cu orice accesorii de coafat pe bază de căldură, asigură-te că părul tău este complet uscat. Ca să înțelegi de ce, pune o picătură de apă pe o placă de păr încinsă: după cum bine poți observa, sfârâie! Și nu vrei să-i faci asta și părului tău. La fel ca și în cazul uscătorului de păr, redu temperatura oricărui ondulator sau oricărei plăci de îndreptat părul.

Sau, cel mai bine, adoptă lookul natural al părului tău și lasă accesoriile în pace timp de măcar o săptămâna.

De câte ori trebuie să te speli pe cap

“De câte ori e bine să te speli pe cap?” este o întrebare a cărui răspuns variază în funcție de tipul tău de păr. Dacă ai părul drept și fără volum, se recomandă să te speli mai des pe păr decât persoanele cu părul ondulat. Ca să-ți poți da seama când e bine să te speli pe cap, te poți orienta după excesul de sebum. Oricât de gras ar fi părul tău, evită să te speli mai des de trei ori pe săptămână și, cel mai important, nu uita că adevarata diferență o face spalarea corecta a părului.

Sperăm că acum te simți mai încrezătoare că știi tot ce ai nevoie despre spălatul pe cap și despre o coafură perfectă. Urmează aceste sfaturi cu sfințenie și părul tău realmente îți va mulțumi!