Cum să construiești o garderobă capsulă în stil minimalist


Frumuseţe
27/03/2024

Dacă așa arată garderoba ta în acest moment, atunci articolul acesta a ajuns la tine în momentul potrivit.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un dulap aranjat și organizat, care să conțină numai piesele de care ești îndrăgostită și ținutele pe care chiar îți dorești să le porți.

1. E perfect?

Scoate toate hainele din dulap și fii pregătită să renunți la ceea ce nu te face fericită sau nu te avantajează. Ia pe rând fiecare haină și încearcă să răspunzi sincer la întrebarea: „cum te face să te simți?”. Când apar semne de îndoială de tipul, acest tricou e cam colorat, acești pantaloni mă cam strâng sau acești pantofi nu pot fi purtați mai mult de 10 minute, atunci e momentul în care plasezi articolul vestimentar într-una dintre secțiunile „de donat” sau „de vândut”. La sfârșit, chiar dacă vei rămâne cu o garderobă incompletă, articolele din ea vor fi chiar perfecte.

2. Lista de cumpărături

Dacă mergi la cumpărături fără listă, te întorci acasă cu o parte din ingrediente bune pentru un tort, iar cu restul de ingrediente perfecte pentru o supă. Lucrurile nu se combină prea bine dacă nu ai un plan stabilit înainte să mergi la shopping. Exact așa se întâmplă și când cumperi haine, indiferent dacă o faci online, mergi în mall sau în magazine vintage. Imaginează-ți că dulapul tău și stilul pe care alegi să îl porți zi de zi sunt un preparat și că fiecare lucru pe care îl adaugi trebuie să se îmbine cu gust. Alege un stil care să te reprezinte și adaugă piese de calitate care să se potrivească cu minimum 3 lucruri pe care le mai ai deja.

3. Exercițiul unei călătorii

Ai același set de haine pe care le porți foarte des, iar o bună parte din piesele pe care le adori stau totuși pitite în dulap. Atunci când pleci în vacanță, ce haine preferi să iei cu tine? Dacă răspunsul este reprezentat exact de hainele pe care de obicei le păstrezi pentru zile mai speciale, cum ar fi cele de vacanță, fă o schimbare timp de o săptămână și poartă exact hainele pe care le-ai lua în vacanță. Observă cum starea generală de spirit se va schimba și cum vei deveni din ce în ce mai creativă cu ținutele pe care le încerci.

bagaj de calatorie

4. Minimalismul adaptat stilului tău

Minimalismul nu înseamnă doar alb și negru, înseamnă să ai în garderobă lucrurile pe care chiar le folosești. Nu înseamnă că nu poți fi extravagantă dacă asta te ajută să te simți încrezătoare, dar înseamnă să nu ai un surplus de haine pe care le poți purta numai la ocazii rare. De exemplu, dacă stai într-o zonă răcoroasă probabil că nu ai nevoie de 7 perechi de pantaloni scurți, iar dacă stai într-un loc foarte călduros e foarte rar momentul în care ai nevoie de 3 haine de iarnă. Alege un set de haine care să te ajute să te îmbraci cu stil pe parcursul unei luni obișnuite, însemnând 30 de zile, alături de care adaugă un set de ținute pentru ocazii mai speciale, în funcție de programul tău obișnuit. Un costum de baie care să îți vină bine, 2-3 rochii speciale de ocazie, o pereche de pantofi cu toc care să se asorteze și pentru un eveniment și pentru o întâlnire office și tot așa. Cu cât mai puține, cu atât mai bine.

5. Avantajul nevăzut al minimalismului

Hainele bazate pe același stil au tendința aceleași culori. Ai ales un stil feminin și delicat? Probabil că pastelurile și culorile vii sunt prezente. Ai ales un stil mai excentric și androgin? Mult negru și culori mai dure cum ar fi roșu sau verde smarald probabil că sunt des întâlnite în dulapul tău. Ușor de asortat la ținute, dar și mai ușor de sortat în mașina de spălat. Dacă respecți regula celor 30 de zile de ținute, atunci și spălările sunt mai rare. Alege un detergent de calitate, cum ar fi noul Ariel Allin1 PODS +Oxi Effect, care să îți facă treaba și mai ușoară și brusc ordinea din dulap are mai multe avantaje decât de așteptai.

Aceste sfaturi te vor ajuta să îți dezvolți o garderobă capsulă minimalistă în stilul tău, care să se potrivească nevoilor și dorințelor vestimentare pe care le ai. Nu uita să rămâi flexibilă și să încerci mereu lucruri noi pe care să le încorporezi în ținute, dar să nu faci cumpărături din impuls.