Cum să ai părul mai puternic în câțiva pași simpli


Frumuseţe
1/07/2020

Părul sănătos și puternic este cel mai puțin probabil să se rupă. Este moale, neted, strălucitor, fără asperități, fără segmente uscate.

DIN CE CAUZĂ SE RUP FIRELE DE PĂR?

De fapt, cum arată părul nesănătos, mai exact? Are o textură aspră, se încâlcește ușor, e uscat, are vârfuri despicate: așa arată părul deteriorat. Ruperea firelor de păr, cea mai întâlnită formă de deteriorare, este cauzată de mulți factori, inclusiv de alegerile de styling pe care le facem.

Decolorarea și vopsirea părului schimbă structura părului, lăsand-o mai vulnerabilă la deteriorare și lăsându-te cu o senzație că ai părul semnificativ mai uscat. De asemenea, îndreptarea cu placa și permanentul îți alterează și ele structura părului pentru a-l putea modela, iar în final îl deteriorează.

Și căldura excesivă deteriorează părul: ea provine de la uscătoare de păr, ondulatoare, plăci, perii rotative, exact - toate accesoriile pe care le iubești și pe care nu te poți abține de la a le folosi. Apa din structura firului de păr “fierbe” când întâlnește căldura puternică de la accesoriile de styling iar această presiune face ca părul tău să se deschidă pentru a permite aburului să scape. Ai ghicit, acest lucru duce la părul foarte uscat, așa că ar trebui să folosești întotdeauna protecția la căldură înainte de a-ți coafa părul.

Deci, cum îți poți transforma părul astfel încât să fie cât mai puternic în fața factorilor dăunători? Continuă să citești, ți-am pregătit un ABC al părului puternic!

CUM SĂ-ȚI FACI PĂRUL PUTERNIC

Pentru un păr puternic, îmbunătățește-ți rutina de spălare!

Folosește un șampon cu putere nutritivă mare, pentru a-ți proteja părul de factori care pot duce la rupere. Dacă ai nevoie de o mică schimbare în rutina de îngrijire a părului, încearcă Samponul Pantene Repair and Protect , ca să-ți fortifici părul și să reduce nivelul de rupere*. Formula bogată în antioxidanți combate apariția porozității, chiar și în interiorul firului de păr, pentru a-i păstra sănătatea și a oferi aspectul sănătos și strălucitor la care visezi. Este șamponul pentru păr puternic pe care l-ai căutat.

Dublează-i efectul cu Balsamul Repair and Protect, care pătrunde în structura firului de păr, ca să obții o reparare profundă din interior și o protecție continuă între spălări. Dacă ți se pare că e prea intens pentru părul tău fin, există și o versiune super lejeră de Aqua Light, care îi va oferi părului cantitatea perfectă de hidratare, fără să-l îngreuneze, deschizând astfel calea către un păr sănătos și puternic.

Dacă ai nevoie de un produs pentru șuvițe rebele, balsamul Pantene Smooth & Sleek se aplică pe fiecare șuviță pentru un tratament profund hrănitor, care îți va lăsa părul puternic și fără a se mai electriza. Vezi? Pentru fiecare problemă există o soluție!

Acordă mai mult timp tratamentelor de păr

Balsamul reduce deteriorarea părului prin frecare, pentru că intră în structura firului de păr și protejează împotriva deteriorării ireversibile. Părul bine îngrijit este neted și ușor de gestionat, astfel încât un balsam bun este obligatoriu la fiecare spălare pe cap – dacă vrei să ai un păr puternic.

Fiolele Pantene Intense Rescue conțin ingrediente concentrate pentru a combate deteriorarea în doar 60 de secunde. Și știi care-i partea cea mai bună? Nu ai cum să te temi că folosești prea mult produs, pentru că fiecare tub conține doar cantitate potrivită de tratament, iar dacă ești mereu pe drumuri, o fiolă** poate fi aruncată cu ușurință în poșetă sau în geanta de gimnastică. E un format ideal!

Dacă simți că părul este în mod constant slăbit, probabil că are nevoie de mai multă îngrijire după fiecare spălare. În loc de balsamul tău obișnuit, încearcă să incluzi în rutina ta Pantene Pro V 3MM Miracle. Funcționează exact ca un tratament săptămanal, dar îl poți folosi în fiecare zi, pentru a asigura nivelul perfect de hidratare pe parcursul întregii săptămani.

Când părul este ud, stai departe de perie!

Subestimăm pagubele cauzate de perierea părului: mișcarea repetitivă este responsabilă pentru ruperea multor fire de păr, mai ales dacă părul este umed. Iar dacă vrei un păr sănătos și puternic, pune peria jos! Iată de ce.

Părul tău se umflă atunci când este ud, iar asta îl face mai vulnerabil în fața intervenției periei. Dinții periei vor trage ca să descâlcească părul și îl vor întinde până se va rupe. Uite, facem o încercare: dă-ți cu peria pe piele și vezi dacă nu cumva urăști senzația. Ei bine, și părul tău o urăște! Imaginează-ți cât de vulnerabil e, mai ales atunci când e ud. Ca o soluție, caută un pieptene cu dinți largi și încearcă să piepteni delicat, descâlcind firele de păr de la vârf înspre rădăcină.

În mod asemănător, uscarea cu prosopul chiar nu e o idee bună atunci când părul e ud - chiar dacă pare alegerea “mai sănătoasă” pentru părul tău. Forța de frecare a prosopului poate rupe firele de păr. Soluția este să învelești părul într-un prosop (de preferință - din microfibră) sau într-un tricou de bumbac, în loc să apelezi la frecarea cu prosopul, înainte de a folosi uscătorul de păr. În mod ideal, lasă-ți părul să ‘respire’ între uscarea delicată cu prosopul și folosirea uscătorului de păr, ca să aibă puțin timp de refacere - acest lucru va ajută la prevenirea ruperii firelor de păr.

E vorba de mici modificări care vor avea un impact imens asupra sănătății părului. Respectă aceste reguli de îngrijire a părului și poți să fii sigură că părul tău va fi vizibil mai puternic, în cel mai scurt timp.

Vrei un păr puternic și sănătos? Nu te juca cu focul!

…Nu la propriu, desigur. Vorbim despre accesoriile de styling care presupun încălzirea excesivă. Dacă vrei ca părul tău să arate fabulos, e timpul să faci un mic compromis. Nu spune nimeni să renunți la uscător de păr sau la îndreptarea cu placa, ci doar să reduci puțin temperatura. Reglarea temperaturii pe o treaptă inferioară te va ajuta să reduci deteriorarea părului și să contribui la sănătatea părului tău pe termen lung. Desigur, coafatul va lua un pic mai mult timp, însă părul tău îți va mulțumi pentru asta, atunci când va arăta (și chiar va fi!) sănătos.

În același timp, felul în care îți porți părul poate determina deteriorarea lui. Să-ți prinzi părul într-un coc crezi că te face să arăți mai business sau ascunde o zi de ‘bad hair day’, dar făcând asta în mod regulat - părul tău se poate slăbi în timp. Să dormi cu părul prins chiar nu e o idee bună, pentru că firele de păr vor sta mereu în tensiune, iar asta le va provocă ruperea. Toate aceste alegeri de styling vor avea un efect pozitiv pe termen lung, dacă îți dorești un păr sănătos și puternic.

Tunde-ți regulat vârfurile

Știm, știm, pare un nonsens să-ți tunzi părul dacă de fapt vrei să-l lași să crească. Dar nimeni nu va observa o diferență mică, de câțiva milimetri până la doi centimetri, iar această tunsoare te ajuta să îndepărtezi părțile cele mai uscate ale firului de păr, capetele despicate, zonele care au acumulat cea mai mare deteriorare de-a lungul timpului.

Părul tuns un pic mai des este mult mai sănătos, așa că nu strică să faci o vizită la coafor pentru a-ți tăia vârfurile, la fiecare 6 până la 8 săptămâni. O să-ți mulțumești singură că faci asta, pentru că părul tău va crește mult mai puternic și mai repede. Iar asta e obiectivul, nu?

Făcând câteva modificări la rutina de îngrijire a părului de azi, esti cu un pas mai aproape de părul mai puternic și mai sănătos, pe care l-ai dorit întotdeauna. Te încurajăm, acum e rândul tău!

  • În comparație cu utilizarea samponului șamponul fără conținut de balsam
  • Ruperea provocată de coafare în comparație cu șamponul care nu este conține balsam