Chiar există exerciții împotriva celulitei?


Frumuseţe
16/06/2020

Există un zvon cum că unele exerciții te pot scăpa definitiv de celulită. Oare să fie adevărat?

Există o mulțime de antrenamente care garantează că vei scăpa de celulită. Până acum nu s-a descoperit niciun exercițiu fizic care să acționeze direct asupra zonelor cu celulită, dar cu siguranță sportul în general te va ajuta să te tonifici și să fii mai încrezătoare și mai sănătoasă.

Aparent, dacă celulita este aspectul de care te interesează cel mai tare să scapi, este nevoie de o serie de măsuri care trebuie respectate pentru a obține rezultate.

Totuși, ține cont că într-o anumită măsură, atât genetica determină acest aspect al corpului tău, cât și faptul că ești femeie, persoanele de sex feminin fiind mai predispuse să aibă celulită deoarece corpul lor tinde să stocheze grăsimea în coapse, șolduri și fese.

Așadar, dacă este natural și jumătate din populația globului se confruntă cu acest lucru, de ce îți mai faci griji? Acești factori înseamnă că unii oameni sunt sortiți să aibă celulită, indiferent de cât de mult efort depun, așa că trebuie să nu mai privim celulita ca pe o problemă.

Există totuși modalități de a-i reduce aspectul, prin: pierderea grăsimii corporale, întărirea mușchiului de sub piele, urmarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați și stimularea circulației și a fluxului sanguin.

Mănâncă sănătos

O dietă cu conținut scăzut de grăsimi, formată din proteine slabe și legume proaspete este o modalitate de a pierde din cantitatea de grăsime corporală. Evită zahărul, amidonul, alcoolul, alimentele procesate și fructele zaharoase. Reducerea aportului de carbohidrați va ajuta, la fel și alimentele cu un indice glicemic scăzut.

Circulaţie

Îmbunătățește-ți circulația prin masaj și exfoliere și făcând exerciții fizice regulate care implică antrenamente de forță și cardio. Dacă suporți, poți face dușuri care trec brusc de la cald la rece.

Antrenamente Cardio

Antrenamentele cu intensități diferite care îți pun întregul corp în mișcare sunt o modalitate excelentă de a arde grăsimea corporală.

Antrenamente de forță

Întărirea mușchilor din zonele în care vrei să vezi rezultate te pot ajuta în obținerea unui aspect mai neted al pielii. Concentrează-te pe mișcări în forță care să lucreze zona picioarelor, a feselor și a șoldurilor și crește dificultatea antrenamentului treptat de la săptămână la săptămână.

Cel mai bun sfat pentru a scăpa de problema celulitei este să nu o mai privești ca pe o problemă. Am învățat de-a lungul vremii să considerăm acest aspect inestetic și am auzit tot felul de comparații neplăcute, „piele de coajă de portocală” fiind cea mai comună.

Problema este că toată această prezentare negativă a celulitei răpește din multe plăceri ale vieții cum ar fi o pereche de pantaloni scurți purtată vara sau o zi la plajă cu prietenii.

Este o idee minunată să ai grijă de tine, să faci sport și să mănânci sănătos, dar trebuie să faci asta pentru toate beneficiile minunate pe care le vei primi în schimb, nu numai pentru a scăpa de o părticică care te nemulțumește. Învață să nu îți mai canalizezi niciun sentiment negativ spre propriul corp și ține minte că frumusețea ta nu stă deloc în cât de netedă este pielea din spatele picioarelor.