Cele mai cunoscute 3 mituri despre epilat: adevărate sau false?


Frumuseţe
5/07/2021

Am căutat răspunsul la cele mai comune mituri despre epilat și am verificat dacă sunt adevărate sau nu.

Dacă te razi, părul va crește mai des și mai închis la culoare: FALS

crema pentru epilare

Deși îl auzim în fiecare conversație despre ras, acest mit este complet fals. Cu toate acestea, motivul pentru care o grămadă de oameni consideră că acest lucru este adevărat este simplul fapt că în momentul în care razi părul prima dată, ești obișnuit cu aspectul tocit al vârfului firelor, iar după ras, acest vârf nu mai crește tocit și subțiat, având aceeași circumferință cu baza. Chiar dacă firul are un aspect mai îngroșat, rasul nu influențează de fapt grosimea și densitatea firelor de păr.

Epilatul cu ceară împiedică firele să crească sub piele: FALS

Chiar dacă previne alte tipuri de iritații, epilatul cu ceară nu previne firele să crească sub piele. Aceasta este o condiție cu care e posibil să te confrunți indiferent de metoda de epilat pe care o alegi, fiind determinată efectiv de direcția în care cresc firele.

Epilatul cu ceară în zona feței provoacă riduri: FALS

epilare

Singurul lucru de care trebuie să îți faci griji când vine vorba de epilatul feței este o iritație. În primul rând, nu este indicat să îți epilezi nicio zonă a feței într-un mod agresiv, dar chiar și dacă ai face-o, ca epilatul feței să poată provoca riduri, probabil că ar trebui să fie repetat cam la fel de des pe cât repeți anumite expresii care vor duce la un moment dat la renumitele “riduri de expresie”.

Sperăm că aceste explicații te vor ajuta să înțelegi mai bine modalitatea în care anumite tehnici de epilat funcționează și te vor ajuta să iei cele mai bune decizii pentru tine.