Trucuri pentru o mai bună comunicare în cuplu


Familie
29/09/2020

“Comunicarea este cheia” sună deja a clișeu, dar dacă îți dorești o relație sănătoasă cu partenerul tău, această zicală este de fapt regula de aur.

Tonul și limbajul

Diferența dintre o mică contradicție și o ceartă este de cele mai mult ori tonul și limbajul pe care îl alegem. Poți face un exercițiu de imaginație și să exprimi o informație mai puțin plăcută pentru partenerul tău în două moduri diferite, prima dată într-un mod agresiv și direct, iar a doua oară într-un mod calm și utilizând o exprimare plăcută. Care crezi că este varianta care va asigura un climat mai plăcut al relației?

Fără clișee dramatice

De câte ori te uiți la un film cu doi îndrăgostiți care se ceartă succesiunea acțiunilor este cam aceeași: cearta se aprinde, escaladează, cineva trântește ușa, celălalt se enervează și mai tare, încep reproșurile și poate și o altă serie de lucruri dărâmate. Ei bine, toate acestea ar fi putut fi stinse și rezolvate dacă ușa nu se mai trântea. Evitați aceste clișee cinematografice care sunt adăugate filmelor numai pentru a adăuga dramatism. În viața reală orice ceartă ar trebui să fie transformată într-o discuție sinceră și calmă pe canapea, fără prea multă acțiune scenică.

Există și clișee pozitive

Cine romantice, plimbări pe plajă, mici bilețele de dragoste, câte un mic-dejun servit în pat sau o floare culeasă și pusă după ureche în timpul unei plimbări. Din aceeași serie a clișeelor de film putem să ne inspirăm și să facem și gesturi frumoase. Rutina în cuplu se poate instala foarte ușor și depinde numai de voi să oferiți relației câte o mică scânteie cel puțin o dată pe săptămână. Faceți un obicei din a organiza seri romantice numai pentru voi, iar fără să vă dați seama acestea vor deveni momentele perfecte de comunicare deschisă și de apropiere.

Aplicați aceste sfaturi și nu uitați că primul pas spre o comunicare mai bună în cuplu este onestitatea și formularea clară și simplă a așteptărilor și dorințelor pe care le aveți unul de la celălalt.