Trucuri pentru a termina mai repede curățenia de Crăciun


Familie
20/11/2023

Crăciunul acesta există un singur mare secret: cum să termini curățenia mai repede decât vei desface cadourile în Ajun?

Secretul nu este tocmai atât de greu de descoperit, dar trebuie să pui la încercare și să analizezi puțin tehnicile mai tradiționale prin care curățai casa până acum.

1. Fă-ți un program

Primul pas către o casă curată pentru sărbători este să nu începi curățenia chiar în Ajun. Începe cu pași mici, iar până la sfârșit vei realiza că ai o casă impecabilă fără să mai ai nevoie de vreun pas mare sau de o zi întreagă rezervată numai pentru curățat.

Începe cu o săptămână înainte, dar fără să te gândești foarte mult la asta. Prima zi poți face ordine, a doua poți șterge praful, a treia zi e pentru aspirat... și tot așa până când curățenia este gata și nici nu ai realizat. E mult mai simplu să muncești la o casă impecabilă câte o oră în fiecare zi, în loc să îți rezervi o zi întreagă pentru aceste taskuri obositoare.

2. Lasă produsele de curățat la îndemână

Lasă pe colțul blatului din bucătărie un spray universal pentru suprafețe, cum este și cel de la Mr. Proper, alături de o cârpă curată. Astfel, vei da mereu skip la pasul în care trebuie să te duci și să iei produsele de curățat dintr-un anume dulap. Vei observa că nu vei șterge numai blatul ori de câte ori nu e perfect curat, dar vei începe să cureți orice suprafață vei observa că are nevoie de puțină atenție. Din aproape în aproape, totul va fi impecabil și dezinfectat.

3. Simplifică-ți alegerile

Data următoare când vei merge să cumperi produse pentru curățat, alege varianta unui produs universal. Nu numai că va fi mult mai simplu să faci curat, dar vei scăpa de stresul nepotrivirii unui produs cu o anumită suprafață, plus că va fi mult mai simplu să faci ordine și în dulăpiorul cu produse de curățat.

Sperăm că aceste sfaturi te-au inspirat și că anul acesta va dura mai puțin ca niciodată să faci curat înainte de perioada sărbătorilor.