Simpla și gustoasă: Prăjitura tăvălită cu cocos
Tăvălita este una dintre cele mai iubite și de nerefuzat prăjituri din lume. Se face ușor și se savurează fiecare bucățică.
Ingrediente
Pentru blat:
- 375 gr zahăr
- 3 ouă
- 1.5 linguri miere
- 375 gr făină
- 7.5 linguri lapte
- 1 praf de copt
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 250 gr zahăr
- 50 gr cacao
- 1 pachet de unt
Mod de preparare:
Blat:
Se amestecă toate ingredientele și se toarnă în tavă. Se coace timp de 30-40 min sau până trece testul scobitorii la 175 grade.
Cremă:
Se amestecă toate ingredientele (mai puțin untul) și se pun pe foc până începe să fiarbă. Când a început să fiarbă se mai lasă 5 minute.
Se ia de pe foc și se adaugă pachetul de unt. Se amestecă bine până se topește untul.
Blatul se taie în cubulețe. Aceste cuburi se dau întâi prin cremă și apoi prin cocos. Înainte de a le tăvăli prin cocos, lasă-le puțin la scurs, într-o strecurătoare.
Se așează pe o tavă și se servesc la temperatura camerei.
Gata, au și dispărut. Deja trebuie să te gândești la următoarea rețetă.