Rețete ușoare de Rusalii


Familie
5/06/2020

Sărbătoarea de Rusalii este un prilej de celebrare, așa că de ce să nu te răsfeți cu niște preparate spectaculoase, ușor de preparat?

Sărbătoarea de Rusalii este un prilej de celebrare, așa că de ce să nu te răsfeți cu niște preparate spectaculoase, ușor de preparat? De data aceasta ne-am gândit la cei care vor să mănânce ceva ușor sau cei care sunt vegetarieni. Iată mai jos două rețete festive, care o să atragă cu siguranță complimente bucătarului.

Vol-au-vent cu ciuperci

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 ou
  • 1 lingură semințe susan
  • 1 lingură semințe de mac

Pentru umplutură:

  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă foarte mică
  • 1 cațel usturoi
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 2 linguri cremă de branză
  • sare
  • piper proaspat măcinat
  • 1/2 legatură pătrunjel

PREPARARE:

Lăsăm aluatul de foietaj să se decongeleze la temperatura camerei. Când mai este puțin înghețat, decupăm cerculețe sau pătrățele. Jumătate din acestea vor fi la rândul lor decupate în mijloc. Ungem marginile cu oul bătut și cu un praf de sare și lipim cerculețele decupate în mijloc cu cele întregi. Le ungem iar cu ou și presăram semințe de susan și de mac. Le coacem în cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, până devin aurii.

Le scoatem din cuptor când se rumenesc și le lăsam să se răcească, apoi le umplem cu ciupercile pregătite în prealabil: călim ceapa în uleiul încins, adăugăm usturoiul zdrobit și amestecam, iar după 10-15 secunde adăugăm și ciupercile tocate cubulețe. Luam de pe foc, lăsăm să se răcească, apoi amestecam cu crema de brânză și pătrunjelul tocat mărunt, condimentam cu sare și piper și amestecam până se omogenizează compoziția.

Quiche cu ciuperci si zucchini

Această tartă franțuzească delicoasă se pregătește foarte ușor și este foarte gustoasă. Este perfectă pentru o cină de Rusalii.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 200 g faină
  • 100 g unt
  • 1 ou 8 g drojdie proaspătă
  • 1/4 linguriță zahăr
  • sare

Pentru umplutură:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 zucchini mediu
  • 1 cațel usturoi
  • 3 ouă
  • 3 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

PREPARARE:

Punem drojdia cu zahăr și o lingură de faină la dospit. Pentru a prepara blatul amestecam faina cu drojdia dospită, adăugând apoi untul, oul bătut cu sare, apoi îl lăsăm să crească la loc cald. După ce crește aluatul, îl întindem, îl punem în forma de tarta și îl înțepăm cu furculița.