Jocuri distractive pentru copiii de peste 3 ani


Familie
10/04/2020

Mai tot timpul ești la serviciu și cei mici la grădiniță. Așa că ei așteaptă nerăbdători fiecare clipă petrecută cu tine.

Iată câteva jocuri recomandate copiilor de peste 3 ani pentru a crea amintiri frumoase în familie.

1. De-a v-ați ascunselea

Acest joc ne încânta în copilărie, așa că și micuților tăi o să le placă la nebunie. Cărui copil nu îi place să se ascundă? Nu aveți nevoie de un spațiu mare, este suficient să ai 2 camere la dispoziție.

2. Construiți un castel din Lego

Jucăriile Lego sunt printre preferatele copiilor, iar dacă îi ajuți să construiască un castel care mai apoi va fi atacat de zmei și balauri, nu numai că le vei aduce zâmbetul pe față, dar le vei dezvolta și imaginația.

3. Inventați povești

Se știe că micuții au o imaginație foarte bogată. Așadar, inventați împreună povești de care mai târziu o să vă amintiți cu drag.

4. Jucați un joc de societate

Există o mulțime de jocuri de societate pentru copii și părinți. Alege un joc alături de cel mic, iar după ce citiți împreună instrucțiunile vă veți juca cu drag și spor cel puțin jumătate de oră.

5. Organizează o vânătoare de comori

Ascunde prin casă dulciuri și jucării și ajută-l pe cel mic să le găsească, oferindu-i diferite indicii. 6. Bătaie cu perne Cel mai simplu joc cu recuzita deja pregătită. Cei mici vor râde cu lacrimi și se vor distra copios.

7. Pictați cu degetele

Da, copiilor le place să se murdărească. Măcar să o facă cu folos, nu? Pregătiți-vă pentru o sesiune serioasă de pictură cu degetele.

8. Joc de cărți

Învață-ți copiiii să joace cărți. Acest lucru nu doar că vă va aduce clipe de neuitat, dar cel mic va învăța și să numere.

9. Bătaie cu baloane cu apă

Dacă stai la curte, profită de vremea frumoasă și organizează o bătaie cu baloane cu apă. O să fie super distractiv!

10. Jocuri cu mingea

Nu există copil căruia să nu îi placă jocurile cu mingea. Fie că e fotbal, volei sau rațele și vânătorii, copii vor prețui fiecare moment.

11. Avioane de hârtie

Și noi am învățat când eram mici să facem avioane de hârtie, iar acum e rândul micuților noștri să se distreze cu ele. Mai ții minte cum se fac? Arată-le și lor! După aceea puteți face un concurs de zbor.

Indiferent ce vei alege, nu jocul contează, ci timpul petrecut împreună. Alege orice activitate vă va ajuta să vă distrați împreună și transformați joaca într-un obicei.