Jocuri de familie pentru serile friguroase


Familie
25/11/2020

În serile mohorâte sau friguroase, energia copiilor nu pare să scadă, dar parcă nici să mergi în parc nu mai este cea mai bună opțiune.

am pregătit câteva idei pe care le poți încerca pentru ca distracția și amuzamentul să fie garantate pentru toată lumea.

Boardgames

family playing board games

Jocurile cu tablă de joc sunt o variantă amuzantă și te pot salva atunci când plictiseala atinge cote maxime. Alege jocuri de echipe dacă aveți cel puțin 2 copii sau jocuri care se joacă individual în caz contrar. Activity este un joc foarte potrivit și poate fi jucat în minimum 2 jucători. Veți trece prin diferite probe amuzante și veți învăța un skill important – munca în echipă. Dacă vă place strategia și aveți copii un pic mai mari, puteți încerca Catan, Citadele sau Carcassonne. Iar dacă nu vreți să investiți într-un boardgame, aveți mereu varianta de mimă la îndemână. Sunt atât de multe jocuri încât nu veți rămâne niciodată fără variante cu care să vă destindeți!

Gătit creativ

clatite pentru copii

Implică-i pe cei mici în crearea de forme și fețe amuzante din legume sau ornând biscuiți și decorând brioșe. Faceți un concurs de „opere de artă” și încercați să ghiciți cui aparține fiecare creație. Pe lângă faptul că veți rezolva cina, veți crea și prilej de joacă, creativitate și multe amintiri frumoase.

Artă și decorațiuni

girl with makeup

Acoperă podeaua cu foi uriașe și lasă-i pe cei mici să-ți facă de cap. De asemenea, puteți să pictați tricouri albe cu niște carioci speciale de textile sau vaze pe care să le faceți cadou de Crăciun. Ca lucrurile să fie amuzante, puteți să desenați fiecare tricoul altui membru al familiei, cu provocarea să le purtați a doua zi. Nu uitați că se apropie sărbătorile, așa că puteți pune pe lista și niște decorațiuni pentru casă sau chiar pentru pomul de Crăciun.