Împărțirea treburilor casnice pentru a promova egalitatea acasă


Familie
29/10/2021

Idei prin care toți membrii familiei să contribuie

COVID-19 a făcut ca oamenii să petreacă mai mult timp acasă și, deși acest lucru a fost benefic pentru unii, a crescut și munca necesară pentru a ne menține casele curate. Iar pentru unii oameni, volumul de muncă este mai mare decât pentru alții.

Noile cercetări P&G arată care sunt zonele de inegalitate în modul în care sunt împărțite sarcinile între membrii unei case. De fapt, în 65% din gospodării, responsabilitatea pentru cele mai multe treburi revine unei singure persoane.

Împărțirea treburilor în casă face relațiile mai puternice

La fel ca și în alte aspecte ale relațiilor, atunci când vine vorba de treburile casnice, comunicarea este esențială. În ciuda provocării de a sta mai mult acasă, oamenii care vorbesc deschis despre așteptările și nevoile lor observă avantaje în relație.

Bărbații experimentează beneficii emoționale atunci când împart treburile casnice

43% dintre bărbați spun că după ce au devenit conștienți de toate treburile gospodărești pe care și le asumă alți membri ai familiei, au început să-și dorească să ajute mai mult. Când o fac, realizează o serie de beneficii. Cincizeci și două la sută dintre acești bărbați spun că se simt mai fericiți, 54% se simt mai respectați și 68% spun că familia lor este mai puternică.

Responsabilitățile casnice ajută copiii să devină cetățeni mai buni

Chiar și copiii pot contribui la ușurarea sarcinilor în casă. Copiii de vârstă mică pot ajuta cu sarcini mici, cum ar fi să-și pună hainele în umeraș sau în dulap sau să își strângă jucăriile înainte de culcare. Copiii mai mari își pot asuma alte responsabilități adecvate vârstei, cum ar fi spălarea vaselor, spălatul rufelor sau chiar să ajute la planificarea meselor. Părinții, ai căror copii au ajutat mai mult în timpul COVID-19, spun că au observat schimbări pozitive drept consecință - copiii lor au fost mai respectuoși (40%), mai recunoscători (41%), iar relația lor a devenit mai puternică (32%).

Când fiecare membru al familiei își asumă responsabilitate pentru partea lui, creează bazele pentru mai multă egalitate acasă, ceea ce ne ajută să facem pași mici în direcția promovării egalității în lume.