Halloween: Sfaturi pentru a machia copiii


Familie
12/10/2023

Un schelet, o vrăjitoare sau chiar Dracula în persoană... Micuții voștri monștri vor defila în fața voastră pentru a cere cel mai frumos (sau înfricoșător) machiaj de Halloween! Nu vă faceți griji, vă vom explica cum să îndepliniți dorințele copiilor.

 

Copiii adoră să se deghizeze de Halloween cu o pasiune ce pare să crească în fiecare an. Această sărbătoare îi atrage cu promisiunea de a se transforma în creaturi de basm sau personaje din povești într-un mod absolut magic. Machiajul pentru Halloween poate fi o modalitate excelentă de a crea amintiri și de a întări legăturile dintre părinți și copii, așa că hai să trecem la treabă!

 

Sfaturile înainte de a începe


Pentru ca magia să funcționeze, vă sfătuim să citiți cu atenție etichetele produselor. Acestea trebuie să fie hipoalergenice și potrivite pentru copii. Dacă copilul dvs. are mai puțin de trei ani, vă recomandăm să evitați machiajul, întrucât pielea este mai sensibilă și susceptibilă la iritații.  Asigurați-vă că spălați cu apă și săpun toate accesoriile: pensulele, bureții, pufurile, etc. Doriți să utilizați produsele de anul trecut? De ce nu! Atât timp cât nu au depășit data de expirare. Pentru a evita surprizele neplăcute în ziua respectivă, faceți întotdeauna un test de alergie pe o mică zonă, cu 48 de ore înainte de aplicarea machiajului.


Alegerea machiajului potrivit

 

Cu apropierea sărbătorii de Halloween, există o multitudine de opțiuni pentru produsele de machiaj, ceea ce poate face dificilă alegerea potrivită. Există în principal două tipuri de texturi: cele pe bază de grăsime și cele pe bază de apă. Alegerea noastră se îndreaptă către cea din urmă, deoarece are mai multe avantaje! În primul rând, există o varietate de machiaje pe bază de apă: palete, farduri și chiar creioane. Este mai bine tolerată de pielea sensibilă a copiilor și, mai ales, le permite să respire! Textura sa fluidă se aplică ușor și se usucă rapid pentru a preveni curgerea în ochi. Ultimul avantaj este că nu pătează hainele. 

💡 Latex, sânge fals sau proteze... depinde de voi, Halloween este o sărbătoare care îi poate speria pe cei mici, așa că asigurați-vă că machiajul nu este prea înfricoșător.


Tehnici utile

 

Vine momentul să transformați mini-voi în creaturi! Dacă este posibil, utilizați doar un strat subțire de machiaj, mai ales la copiii mici. Rezultatul va fi mai puțin spectaculos, dar pielea lui vă va mulțumi. Dacă doriți să reduceți din cheltuieli și să folosiți ce aveți la îndemână, vă puteți folosi de degete în realizarea machiajului. Formulele pe bază de apă sunt foarte ușor de modelat. Pentru ca munca dvs. să fie cât mai reușită, începeți mai întâi prin aplicarea culorilor mai deschise și lucrați treptat cu nuanțele mai închise. Este de preferat să evitați conturul ochilor, al gurii și zonele uscate ale pielii.


Etapa demachierii


Dacă urmați recomandările noastre, înlăturarea machiajului ar trebui să fie un lucru simplu de făcut. Folosiți întotdeauna produse destinate copiilor sau bebelușilor, astfel sunteți siguri că respectă pH-ul pielii. Utilizați un demachiant blând sau șervețele pentru bebeluși. Dacă ați ales să utilizați farduri grase, începeți mai întâi cu un demachiant pe baza de ulei. Apoi continuați cu un demachiant pe bază de apă pentru a îndepărta orice urmă de produs. Demachierea trebuie efectuată cu grijă pentru a evita apariția iritațiilor și a roșeței. 

Sărbătoarea Halloween-ului este o ocazie minunată pentru copii să se bucure de întreaga magie a acestei sărbători alături de părinți.