Gătește guacamole cu Adi Hădean


Familie
5/06/2020

Adi Hădean îți prezintă “cea mai rețetă de guacamole”. Este o rețetă foarte simplă, dar cu câteva detalii secrete care o transformă în ceva senzațional.

Să începem, totuși, cu ingredientele: avocado, ardei iute/piper/tabasco, zeamă de lime, roșii, usturoi.

Acum hai să vedem cum le combinăm ca să iasă magie!

Regula pentru guacamole este: avocado + ceva iute (piper, ardei iute sau tabasco) + ceva fresh (zeama de lime) + ceva care să lege toate aromele (roșii și usturoi).

Cum facem? Scoatem pulpa de avocado din coajă cu o lingură, o punem într-un mojar și adăugăm ceva iute – ardei iute, pipier sau puțin tabasco, apoi ceva fresh – zeamă de lime sau lămâie. Acum legăm toate aromele cu roșii și usturoi.

Aici intervine detaliul secret: de obicei, roșiile și usturoiul se folosesc în stare crudă pentru guacamole, însă noi le vom pune într-o tigaie, cu puțin ulei, sare, un pic de piper sau poate niște fulgi de chilli dacă vreți, și le vom băga la cuptor 10-12 minute. Apoi le adăugăm în mojar și le amestecăm bine cu pistilul.

Cea mai rețetă de guacamole este gata! Se poate mânca simplu sau combinat cu niște legume proaspete.

Când masa este gata, Fairy rămâne cu tine în bucătărie, să te ajute cu spălatul vaselor. Datorită puterii sale incredibile împotriva grăsimilor, va fi foarte ușor.