Cum să organizezi picnicul perfect


Familie
23/07/2020

Organizarea unui picnic e o idee grozavă pentru a alunga plictiseala de weekend. Cei mici vor fi încântați, iar tu vei ieși din rutina obișnuită!

Organizarea unui picnic e o idee grozavă pentru a alunga plictiseala de weekend. Cei mici vor fi încântați, iar tu vei ieși din rutina obișnuită a meselor de familie. Partea bună este că nici nu trebuie să te stresezi cu gătitul sau cu spălatul vaselor de după. Iată mai jos câteva idei pentru un picnic ușor de organizat în familie.

Locație

Alege un parc, o pădure din apropierea orașului, malul unui lac sau de ce nu propria grădină sau terasă/balcon ca să evitați aglomerația de weekend. Dacă alegeți să ieșiți afară, nu uitați de protecția de soare și cea contra insectelor, altfel picnicul vostru nu va fi chiar cel mai plăcut.

Pregătiri

Vei avea nevoie de o pătură de picnic, tacâmuri și vesele de preferat de camping (ca să eviți accidentele și cioburile) împreună cu un coș unde să le pui pe toate. Implică-i și pe cei mici în pregătirea coșului, întreabă-i ce mai vor să adauge (vreun animăluț de pluș care să ia masa cu voi) sau poate un binoclu pentru observarea păsărilor dacă mergeți într-un loc mai sălbatic sau în apropierea unui lac.

Mâncare

Pentru cei mai mici pitici, ia cu tine finger foods, pe care ei le pot mânca ușor fără a produce un mare dezastru – brioșe, legume la abur, biscuiți dulci și sărați. Pentru cei mari, îți recomandăm tot preparate ușor de mâncat, care nu sunt zemoase. Poți aduce brânzeturi, struguri, măsline și stafide, pentru a încropi ad-hoc un platou franțuzesc sau alte gustărele pregătite de acasă, cum ar fi tartele tip quiche sau plăcinte sărate.

Iar pentru vasele murdare nu trebuie să-ți faci griji. Când te întorci acasă, folosește Fairy Extra+ și vei spăla vase mai ușor, fără efort.