Cum să lucrezi de acasă atunci când și copiii fac școala de acasă


Familie
29/10/2021

Tu lucrezi de acasă, cei mici au cursuri online, pe scurt, toată casa este o suprapunere de conferințe online.

Vrei să te poți concentra și să lucrezi în liniște, dar îți dorești să profiți de această situație ca să stați împreună, chiar dacă lucrați la lucruri diferite.

Faceți o listă de reguli astfel încât să puteți lucra toți cât mai eficient

  1. Stabiliți o „zonă de liniște”, unde să puteți lucra împreună fără să participați activ la conferințe. Cei care trebuie să vorbească într-o întâlnire online, vor părăsi „zona de liniște”
  2. Câți membri ai familiei, tot atâtea locuri de unde se pot ține conferințele online. Momentele în care toți cei din casă vor trebui să vorbească în meetinguri în același timp sunt mai dese decât crezi, așa că este indicat să stabiliți suficiente locuri separate din care să puteți să vorbiți, fără să îi deranjați pe ceilalți.
  3. Pentru că este foarte greu să mențineți un echilibru între muncă/școală și viața voastră personală, încercați să stabiliți o oră maximă la care toată lumea de oprește din muncit și din învățat.

Programează pauzele tale în funcție de pauzele copiilor

Probabil că cea mai grea parte când lucrezi de acasă este să îți iei pauze în care să te relaxezi cu adevărat. Dacă și tu te confrunți cu acel sentiment conform căruia nu ești productiv sau eficient dacă nu muncești fără pauză, atunci programul pe care copiii îl au la școala online poate să fie reminderul tău pentru o pauză.

Indiferent dacă petreci acel timp alături de cei mici sau decideți să luați câte o pauză pe cont propriu, sincronizează pauzele tale cu pauzele lor și bucură-te de mai multă eficiență, de o zi mai organizată, dar și mai relaxantă.

Profitați de situație ca să mâncați împreună de prânz

Dacă pentru sfatul anterior există riscul să nu reușești mereu să te sincronizezi cu programul celor mici, o pauză foarte importantă pe care ar fi indicat să o apreciați toți este pauza de prânz.

Indiferent dacă se gătește mâncarea acasă sau se comandă ceva rapid, închideți device-urile pentru o jumătate de oră și bucurați-vă de un prânz împreună, care să marcheze jumătatea zilei.

Integrează aceste sfaturi în zilele în care casa ta este și birou, și sală de clasă, dar nu puneți presiune pe voi atunci când nu le puteți respecta cu strictețe. Fiecare zi este diferită, vor exista dăți în care toate aceste sugestii se vor potrivi perfect cu programul tuturor, dar și zile haotice în care nimic nu se va sincroniza cum îți dorești.

Important este ca toată lumea să închidă laptopul la sfârșitul zilei și să vă bucurați de puțin timp petrecut împreună, fără să vă mai gândiți la responsabilitățile de peste zi.

Împărțirea treburilor casnice pentru a promova egalitatea acasă

click aici