Cum să îți pregătești încrederea în sine pentru vară


Familie
27/03/2024

Părul, corpul și pielea, dar mai ales încrederea în sine. Pregătește-le pe toate pentru vara aceasta cu ajutorul acestor sfaturi: de la hidratarea tenului și a părului după o iarnă atât de lungă, până la o schimbare totală de mindset.

Părul

După o iarnă lungă și aspră, părul tău tânjește după hidratare, mai ales pentru că îl așteaptă o vară călduroasă, în care soarele va vrea neapărat să îl deschidă cu câteva nuanțe. Ca să îi redai vitalitatea părului uscat și să îl pregătești pentru toate zilele în care se va confrunta cu apă sărată, nisip și mult soare, hidratarea trebuie să fie prioritatea numărul unu.

Alege o gamă de produse care să includă de la șampon și balsam, până la mască, fiole tratament pentru păr uscat și chiar și un tratament pentru scalp uscat. O variantă pe care ți-o recomandăm cu încredere este gama Pantene Pro-V Miracles. Pe lângă toate aceste produse, încearcă să renunți la stilizarea zilnică și la utilizarea plăcii și a ondulatorului.

Pielea

Dacă te confrunți cu piele uscată pe față, primul pas spre hidratarea corectă a tenului este să te asiguri că aplici produsele în ordinea corectă, că nu îți exfoliezi pielea prea rar sau prea des și că ai ales produsele corecte pentru tipul tău de ten.

Ordinea pentru majoritatea produselor de ten este următoarea: cureți tenul, aplici tonerul, serul, crema hidratantă iar mai apoi uleiul. În afară de crema hidratantă și de gelul de curățare, care sunt absolut indispensabile, restul produselor te pot ajuta să ajungi la rezultatul dorit mult mai repede, dar sunt opționale. Exfoliază-ți delicat tenul cel mult de două ori pe săptămână și nu uita să aplici SPF zilnic, indiferent de vremea de afară.

fata curata

Pentru pielea uscată de pe mâini sau de pe picioare, soluția este chiar și mai simplă, pașii fiind următorii: exfoliază-te (fie cu o mănușă specială sau cu un scrub), aplică un unt de corp hidratant și apoi niște ulei de corp. Repetă acest proces după fiecare duș, iar până la prima zi de plajă, pielea uscată va fi de domeniul trecutului.

Corpul

Vrem să începem prin a-ți spune că nu trebuie să începi nicio dietă extremă până la începutul verii. Îți garantăm că nu ai nevoie de nicio cură bazată exclusiv pe salate, nici de un detox revoluționar pe bază de sucuri, iar în ceea ce privește abonamentul la sala de sport, îți recomandăm sincer să faci un sport care să îți facă plăcere dacă chiar îți dorești să fii în formă.

Atât în ceea ce privește sportul, cât și nutriția, alege lucrurile care te fac să te simți bine din interior spre exterior și nu lua decizii restrictive care să te streseze. Important este să găsești un echilibru.

Încrederea în sine

Iată că am ajuns și la cel mai important element al pregătirii pentru vară: încrederea în sine. Indiferent de imperfecțiunile pielii sau de orice număr ar apărea pe cântar, orice lucru de care nu te declari 100% mulțumită poate trece complet neobservat dacă ai atitudinea potrivită. Ai grijă la postură, stai dreaptă și acaparează spațiul din jurul tău cu încredere. Zâmbește larg atunci când te simți fericită și încearcă să elimini gândurile negative despre tine.

femei

Iată 3 idei pentru vară, care să te ajute să îți schimbi mindsetul:

  1. de fiecare dată când te îndoiești de tine, gândește-te la alte 3 lucruri care îți plac la tine
  2. de câte ori te uiți în oglindă, fă-ți cel puțin un compliment
  3. nu te plânge cu voce tare despre aspectele care nu îți plac, în special în acele discuții care se desfășoară ca un bulgăre de zăpadă, începând cu o singură nemulțumire și continuând cu un șir lung de „lucruri care nu îmi plac la mine” enumerat pe rând de toți cei care iau parte la discuție.

Încearcă toate aceste sfaturi și vezi cum îți vei schimba perspectiva despre sine și cum vei ajunge să ai acea strălucire din interior spre exterior până la începutul verii. Concentrează-te și pe aspectele exterioare, dar nu uita că partea de mindset este prioritară, frumusețea venind din interior spre exterior.