Cum să îi pregătești pe cei mici pentru școala de acasă


Familie
10/09/2020

Începutul anului școlar este aproape și este prima dată când îi auzi pe cei mici că și-ar dori să meargă la școală. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îi pegătești pe prichindei pentru școala de acasă.

1. Propriul lor birou

Indiferent cât de limitat este spațiul din casă, încearcă să găsești un colțișor în care puștiul tău să se simtă ca în banca de la școală. Pregătește-i un mic birou numai al lui, la care să poată sta confortabil și atent pe parcursul orelor. Personalizează-l în funcție de ce îi place și mută în zona respectivă toate rechizitele și cărțile pentru școală. Poți face asta în camera lui sau în masa din sufragerie sau bucătărie, dar este important să îi oferi un mic colțișor dedicat activităților pentru școală. Pe de altă parte, nu trebuie să fiți prea rigizi. Dacă mai există clipe în care cel mic își dorește să schimbe mediul merită testate toate variantele pe care le aveți la dispoziție.

2. Un program cu pauze

Nu uita că între orele de curs copiii obișnuiau să se întâlnească în pauze și să socializeze. Stabilește alături de copilul tău un interval de timp când poate lua pauze alături de tine și în care vă puteți juca, puteți lua o gustare sănătoasă, sau în care își poate suna piretenii de la școală pentru a păstra legătura cu cei de vârsta lui.

3. Rutina unei zile obișnuite

Chiar dacă școala de acasă are multe avantaje, un lucru foarte important pe care îl oferea o săptămână obișnuită de școală era rutina unui program de dimineață și de seară. Încearcă să păstrezi un program regulat de somn pentru copilul tău și aproximativ aceeași oră de trezire pentru fiecare zi. Nu uitați de obiceiurile bune de seară și de dimineață, cum ar fi pregătirea ghiozdanului, cele 2 minute în care vă spălați pe dinți împreună cu periuțele electrice Oral-B sau pregătirea unei ținute pentru școală.

Toate aceste ritualuri vă vor ajuta să rămâneți organizați și să nu duceți dorul programului de la școală prea mult. Impuneți o oră la care să terminați cu munca și cu temele și să faceți o activitate plăcută împreună cu toată familia. Nu uitați să rămâneți pozitivi și orientați către avantajele pe care vi le oferă școala de acasă.