Cum să îi ajuți pe cei mici să facă față orelor online?


Familie
9/09/2020

Să îi ajuți pe cei mici să facă față cursurilor online nu înseamnă neapărat să îi ajuți la teme mai mult decât de obicei sau să găsești meditații online pentru materiile la care nu se descurcă cu lejeritate. Citește sfaturile de mai jos pentru a afla care sunt metodele eficiente prin care poți asigura un mediu relaxat și lipsit de stres pentru cei mici, care îi va încuraja să desfășoare o activitate constructivă și plăcută atât timp cât învață de acasă.

Nu îi întrerupe

Atunci când sunt în timpul cursurilor, nu îi întrerupe, ci comportă-te ca și cum ei ar fi la școală și i-ai putea contacta numai în pauză. Lasă-le spațiu să răspundă la ore și să fie atenți fără să stai să-i supraveghezi și nu le distrage atenția pentru nimic neimportant, nici dacă vrei să le aduci o gustare surpriză, nici dacă vrei să îi întrebi de ce au lăsat dezordine în cameră. Orice lucru de acest gen poate aștepta pentru după ore.

Nu amesteca treburile lor casnice cu orele de școală

Dacă micuții tăi sunt responsabili cu udatul florilor de exemplu, nu e nevoie să le reamintești de treburile casnice cât sunt între ore. Dacă inițiativa de a îmbina orele de școală cu activitățile de acasă vine din partea lor și vezi că acest fapt nu îi stresează atunci toată lumea câștigă, dar să le reamintești de responsabilitățile legate de casă în timp ce sunt în mediul de învățat s-ar putea să pună presiune inutilă pe cei mici.

Nu îi face să creadă că e mai important ce faci tu decât ce fac ei

Fă-i să înțeleagă că atât școala, cât și locul tău de muncă sunt la fel de importante. Stabiliți un set de reguli de la egal la egal și asigurați-vă că le respectați amândoi.

Pregătește-le o gustare ca la școală

Când merg la școala zi de zi au la ei o sticlă de apă proaspătă și un pachețel sănătos pentru pauza mare. Pregătește aceste două elemente imediat după masa de dimineață și lasă-le în frigider astfel încât cel mic să le poată servi „din ghiozdan” când are poftă, exact ca la școală.

Separă weekendurile de restul săptămânii

Când mare parte din activitatea de zi cu zi se desfășoară acasă e foarte ușor să prelungești anumite taskuri și pe parcursul weekendurilor. Pentru a evita acest obicei negativ care de obicei duce la oboseală și plictiseală, stabiliți pentru fiecare dimineață din weekend câte o activitate distractivă care vă va scoate din casă și vă va convinge să nu amânați temele și termenele limită pentru zilele de weekend.

Testează acest sfaturi și vezi cum școala de acasă începe să pară din ce în ce mai plăcută pentru toată lumea. Profitați de acest timp ca să petreceți momente de calitate împreună, dar fără să invadați spațiul personal al celor mici.