Charlottă de ciocolată cu căpșuni
Este sezonul căpșunilor și ar fi păcat să nu ne bucuărm din plin de ele. Dar cu ce merg cel mai bine căpșunile? Cu ciocolată, desigur.
Este sezonul căpșunilor și ar fi păcat să nu ne bucuărm din plin de ele. Dar cu ce merg cel mai bine căpșunile? Cu ciocolată, desigur. Iar charlotta de ciocolată cu căpșuni este cel mai răcoritor și mai delicios desert al acestui sezon.
Charlotta este un fel de budincă făcută în casă, fără coloranți alimentari sau alte chimicale. Toate ingredientele folosite sunt naturale.
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 5 linguri făină
- 7 inguri zahăr
- 4 linguri cacao
- 'Coajă rasă de la o lămâie
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 10-15 căpșuni
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahărul, cacaoa, coaja de lămâie, vanilia și sarea, într-o oală mai mică. Se adaugă 100 ml lapte rece, iar restul laptelui se pune la fiert. După ce laptele s-a înfierbântat se adaugă peste celelalte ingrediente și se amestecă bine.
Se pune pe aragaz și se fierbe totul la foc mic până devine ca o smântână mai tare.
Charlotta se ia de pe foc și se pune în vase de sticlă, în straturi: un strat de charlottă, un strat de căpșuni tăiate felii. Pe deasupra mai punem un strat de căpșuni, pe acestea le putem lăsa întregi sau le putem tăia cubulețe.
Ies în jur de 8 porții, în funcție de bolurile de sticlă pe care le folosiți.
Se lasă puțin afară să se răcorească, după care se dau la frigider pentru 2-3 ore.
Poftă bună!