Cea mai bună ciorbă de miel pentru Paște
Nu există Paște fără o ciorbă adevărată de miel. Aici găsești cea mai bună rețetă de ciorbă de miel pe care o poți face pentru cei dragi de sărbători.
Ingrediente:
- Capul miel
- Gât
- Coaste
- Pulpa cu os
- Intestine
- Orez
- Morcov
- Păstârnac
- Țelină
- Tulpină de leuștean
- Ceapă uscată
- Ceapă verde
- Borș
- Leuștean
- Pătrunjel verde
- Sare
Mod de preparare:
Carnea se spală bine și se pune la fiert într-o oală mare, împreună cu o lingură de ulei. Se adună toată spuma în timpul fierberii, până ce apa devine limpede.
Separat, se spală intestinele, se curăță cu oțet și se freacă cu sare, după care se clătesc bine cu apă rece și se opăresc.
După ce s-a limpezit apa în care fierbe carnea, se adaugă ceapa uscată. După 15 minute se adaugă ceapa verde, tulpina de leuștean, morcovul, păstârnacul și țelina.
Atunci când carnea este fiartă se adaugă o cană mică de orez și intestinele tăiate subțire. După 15 minute se adaugă borș în funcție de gust.
Atenție! Borșul trebuie fiert separat, înainte de a-l adăuga în ciorbă.
După alte 20 de minute se potrivește se adaugă sarea, leușteanul și pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!