Alegeri prietenoase și cu mediul, și cu bugetul


Familie
17/06/2020

Iată câteva schimbări simple pe care le poți face pentru a duce un stil de viață mai prietenos cu mediul înconjurător.

Vei afla din sfaturile următoare că poți avea grijă de lumea în care trăim fără prea mare efort. Primul pas este să înțelegi că până și cea mai mică alegere pozitivă poate ajuta. Nu trebuie să îți schimbi complet stilul de viață, trebuie doar să îl ajustezi în funcție de alternativele eco-friendly care au apărut în ultimii ani.

Paiele de plastic

Nimeni nu spune să renunți complet la paie, ci doar să le înlocuiești cu o alternativă mai sustenabilă. Dacă îți dorești ca acestea să fie de unică folosință, paiele de hârtie sunt o alternativă mai mult decât superioară, iar dacă știi că folosești paie destul de des, nu numai la ocazii speciale, atunci paiele de metal sunt soluția perfectă.

Deși inițial prețul ar putea părea mai mare, de fapt plătești o singură dată pentru un set de paie metalice ce îți va fi de folos ani buni de acum încolo, timp în care poate ai cumpăra zeci, sau poate chiar sute de paie de unică folosință, creând astfel și mai multe deșeuri, dar și cheltuind mai mulți bani decât intenționai de fapt.

De mare ajutor pentru mediu ar fi și dacă atunci când vei merge la restaurant de acum încolo îți vei aminti să întrebi despre opțiunea paielor de metal sau carton, sau pur și simplu să specifici să nu ți se aducă paie pentru băuturile comandate.

Cafeaua la pachet

Dacă îți iei cafeaua to go aproape în fiecare zi, atunci o cană reutilizabilă va fi noul tău lucru preferat. Pe lângă faptul că va arăta mult mai bine decât orice pahar de unică folosință și va păstra temperatura cafelei pentru mai multă vreme, cănile reutilizabile nu schimbă deloc gustul cafelei, așa cum o fac paharele de carton.

Asigură-te că alegi o dimensiune potrivită pentru cantitatea de cafea pe care o consumi cel mai des și alege un design care să te ajute să nu îți uiți niciodată cana în drum spre birou.

Cea mai bună parte este că unele cafenele încurajează acest tip de comportament și oferă reduceri celor care vin cu propria cană pentru cafeaua to go.

Punga cu pungi

Aproape toată lumea are acasă o pungă sau un sertar plin cu pungi de plastic și de carton, păstrate cu gândul de a fi reutilizate. Dar nu-i așa că de cele mai multe ori ajungi la casa de marcat a magazinului și realizezi că nu ai nicio pungă cu tine?

Poți muta o parte din aceste pungi în portbagajul mașinii o dată la ceva vreme sau poți înlocui pungile cu alternative din pânză pe care să le ai mereu la îndemână, fie atârnate în cuierul de la intrarea din casă sau chiar de clanța ușii sau împachetate compact în geanta pe care o iei cu tine în acea zi. Există chiar și alternative foarte practice care pot fi atașate la inelul de chei.

Există o întreagă serie de schimbări pe care le poți face pentru a fi mai prietenos cu mediul, dar și cu bugetul tău. Începe cu acestea trei și observă cum în mai puțin de o săptămână vei avea impresia că nu faci nimic deosebit. După ce te-ai acomodat cu noile schimbări, integrează în stilul tău de viață din ce în ce mai multe alternative prietenoase cu mediul.