Activități în aer liber pentru întreaga familie


Familie
27/05/2020

A venit vremea caldă și după o perioadă destul de lungă de stat în casă avem nevoie de puțină mișcare și aer curat.

A venit vremea caldă și după o perioadă destul de lungă de stat în casă avem nevoie de puțină mișcare și aer curat. Așa că, dacă nu știți ce să faceți pentru a petrece puțin timp în aer liber împreună cu familia, vă venim în ajutor cu câteva idei.

1. Picnic

Alegeți un loc mai retras din parc și mergeți cu cei dragi la un picnic. Puteți pregăti de acasă câteva sandvișuri și o sticlă de suc și să vă bucurați de o gustare la aer curat. Puteți vorbi și râde fără a vă fi teamă că veți deranja vecinii. De asemenea puteți juca cărți sau alte jocuri de societate.

2. Activități în parc

Puteți lua o minge sau un set de palete și să vă jucați pe o alee mai retrasă din parc. Atât copiii cât și adulții se vor distra de minune și pentru câteva ore vor uita de probleme.

3. Plimbare pe role

Ce poate fi mai frumos ca o plimbare pe role?! De la mic la mare, luați-vă rolele și mergeți la o întrecere în familie! Cel care câștigă le poate da porunci celorlalți sau cel care pierde va pregăti cina. Cel mai important este că veți petrece timp de calitate în familie și veți face și mișcare.

4. Barca pe lac

Dacă vreți să aveți parte de o zi liniștită, puteți închiria o barcă. Vă plimbați câteva ore pe lac și vă bucurați de razele soarelui. Nu va fi deloc greu să găsiți un loc pentru această activitatea, mai ales că aproape toate parcurile beneficiază de un lac pe care se poate merge cu barca.

5. Pictură în aer liber

Luați o planșă și câteva acuarele și mergeți într-un spațiu verde. Acolo puteți picta împreună cu cei mici. Copilul își va exersa dexteritatea și creativitatea, iar tu te vei bucura de câteva ore de relaxare.

6. Bătaie cu apă

Dacă locuiești la curte, ia câteva pistoale cu apă și adu-ți aminte de copilărie. Cei mici vor uita de televizor și jocurile video și se vor distra de minune. La fel și tu, dacă intri în jocul lor.

7. Jocurile copilăriei

Învață-ți copiii jocurile cu care tu te distrai în copilărie. Amintește-ți cât de distractiv era să sari șotronul sau coarda și chiar elasticul. Învață-i și pe ei jocuri precum „Țară țară vrem otași”, „Țările” sau „Rațele și vânătorii”. Copiii tăi nu vor uita niciodată aceste clipe petrecute cu tine.