Sfaturi pentru economisirea banilor la cumpărături


Familie
1/05/2019

Dacă în ultima vreme ai impresia că seria de cumpărături săptămânale nu se mai înțelege atât de bine cu bugetul familiei, cele 5 sfaturi de mai jos te vor învăța cum poți să ai grijă de economii fără să cumperi mai puțin sau să alegi alte produse.

Cele 5 sfaturi de mai jos te vor învăța cum poți să ai grijă de economii fără să cumperi mai puțin sau să alegi alte produse. Îți vei da seama că de multe ori este mai mult despre organizare și pregătire, nu despre prețuri.

1. “Cum s-a întâmplat asta?” “Îmi era puțin foame…”

Te-ai întors de la cumpărături cu jumătate de magazin, un meniu întreg pentru o petrecere de copii, tot ce îți trebuie pentru 3 rețete de prăjituri și niște mâncare chinezească și ți-ai dat seama că ai cumpărat puțin cam multe abia când ai văzut că nu au loc în frigider…

Probabil că ai mers la cumpărături fără să mănânci înainte. Cu cât îți este mai foame când mergi la magazin, cu atât vei cumpăra mai mult. Vei avea impresia că totul din magazinul arată delicios și chiar ai nevoie de tot ce vezi.

Asigură-te că iei o gustare înainte să pleci!

2. Apa apără bugetul familiei

Ia cu tine o sticlă de apă, astfel încât să rămâi fresh și să nu te grăbești pentru că îți este sete. Te asiguri astfel că nu vei cumpăra primul lucru pe care îl vezi și că rămâi concentrat.

Dacă ești hidratat la cumpărături, nu vei mai simți nevoia nici să te oprești la o pauză de cafea de care nu ai fi avut nevoie în mod normal, așa că poți să mai adaugi ceva în plus la economii.

3. Cumpărăm doar ce e pe listă!

Ca să poți face acest lucru, mai întâi trebuie să ai o listă. O poți face pe un bilețel simpatic sau să o treci direct în notițele telefonului, dar este esențială pentru cumpărături reușite.

O listă ne obligă și să ne gândim înainte ce rețete rapide și ieftine s-ar potrivi pentru săptămâna care urmează și ne ajută să nu uităm nimic și să nu ne abatem de la plan cu achiziții impulsive.

4. O ultimă verificare

Verifică și prețurile online înainte să pleci de acasă. Este bine să ai un termen de comparație și să vezi în ce magazine poți găsi majoritatea produselor la cel mai mic preț.

Deși în acest caz nu găsești prețurile online, locuri foarte bune pentru cumpărăturile de fructe și legume sunt piețele locale, unde poți cumpăra direct de la producători.

5. Go digital

Poți găsi aplicații care compară prețurile din diferite magazine, prin care poți da comenzi direct acasă, programe cu reduceri, cupoane și economii, sau alerte speciale pentru produsele care intră la reducere. Folosește aceste ustensile ca să economisești timp și ca să poți face cumpărăturile direct de pe canapea.

Utilizând aceste sfaturi putem să economisim bani pentru alte planuri cu familia, ceva mai distractive decât mersul la cumpărături.

Adaptează sfaturile care se potrivesc cel mai bine cu programul tău și observă dacă bugetul familiei începe să se înțeleagă bine din nou cu seria de cumpărături săptămânale.