4 jocuri distractive pentru tine și bebe


Familie
5/02/2021

Nimic nu se compară cu râsul sau zâmbetul de pe fața bebelușului tău!

În plus, jocurile cu părinții sunt o modalitate ideală pentru bebe să învețe despre lumea din jur, nu doar un prilej de conectare și distracție. Studiile arată că un bebeluș învață mult mai bine dacă interacționează cu un adult decât cu orice jucărie smart sau program conceput special pentru el pe tabletă. Așa că, pe locuri, fiți gata, start la joacă!

Unde a dispărut?

Dacă bebelușul tău este foarte mic, poți să-ți ascunzi fața în palme și să spui bau atunci când reiei contactul vizual cu el. Este un joc extrem de la îndemână și practicat de mulți părinți, probabil chiar și de tine. Atunci când bebelușul tău crește poți ascunde o minge mică de pluș sau alt obiect potrivit pentru vârsta lui într-o cutie cu capac și să-l întrebi unde a dispărut. Cutia încurajează motricitatea fină și asocierile de tip consecință logică, iar în timp bebelușul tău va reuși să ascundă sigur jucăria și s-o găsească.

Fiecare cu rândul lui

Dacă bebelușul tău stă în funduleț, acum e momentul potrivit să pui bazele conceptelor de răbdare și așteptare a rândului. Stați amândoi pe podea și rostogolește o minge de pluș până la bebelușul tău sau o mașinuță. Ai mereu în vedere ca obiectele pe care le folosești să fie sigură și suficient de mari ca bebelușul tău să nu le poată înghiți.

Dans, dans și iar dans

Dansul este o modalitate simplă și la îndemână de a-i face cunoștință bebelușului tău cu muzica, dar și de a vă distra. Dansează ținând în brațe bebelușul tău și, în funcție de vârstă, îl poți introduce în diferite stiluri de muzică. Dacă nu îți place să dansezi, puteți oricând doar să ascultați muzică. Să ai grijă să nu îți suprastimulezi bebelușul, precum și să adaptezi orice joc la vârsta și abilitățile lui, ca să eviți rănirea accidentală.

Joaca senzorială

Un mod extraordinar prin care bebelușul tău poate învăța despre lume este prin atingere. Arată-i bebelușului tău diferite texturi făcând o incursiune în dulapul tău sau cumpărând de la un magazin de textile diferite materiale, pe care bebelușul tău le poate atinge, în culori și modele diferite. Când mai crește, poți să-i oferi cărți senzoriale pe care le poate „răsfoi” și descoperi singur, cu diferite buzunare și surprize.