4 idei de joacă pentru zilele prea călduroase


Familie
23/07/2020

Când afară este prea cald, ai nevoie de niște jocuri mai...răcoritoare. Iată câteva idei, pe care le poți pune în aplicare.

Când afară este prea cald, ai nevoie de niște jocuri mai...răcoritoare. Iată mai jos câteva idei, pe care le poți pune în aplicare fie că stai la curte sau la bloc.

Excursie la Polul Nord

Fă-i o surpriză copilului tău și pune câteva dintre animăluțele lui de plastic într-un vas de plastic cu apă în congelator peste noapte. Dimineață, spune-i că e un explorator la Poli pe cale să descopere specii noi și ajută-l să elibereze animăluțele. E un moment bun să discutați despre stările de agregare ale apei.

Poți să mai pui niște gheață la congelator și să creați împreună un habitat arctic pe o tavă sau într-un vas de plastic mai mare.

Scufundări...în cadă

Nimic nu este mai răcoritor într-o zi caniculară decât o baie. Dă-i ochelarii de înot și fii antrenorul lui în scufundări. Supraveghează-l îndeaproape în funcție de vârstă și nivelul la înot.

Căpetenia piraților

Tot în cadă sau în chiuveta de la baie ori într-un vas mai mare tip acvariu puteți să inaugurați o barcă cu pânze de pirați. Creați de la zero barca folosind o bucată de lemn sau coji de nucă – sunt suficiente idei pe Internet. Nu uitați să adăugați un steag de pirat, pe care copilul tău îl poate desena singur. Desigur, orice pirat care ține la corabia lui, îi dă un nume, așa că puteți picta numele găsit pe bucata de lemn.

inghetata din fructe

Micul artist

O altă idee ar fi să pictați gheață folosind colorant alimentar sau să sculptați gheața împreună și apoi să creați o expoziție de sculpturi în gheață. Mai puteți crea înghețată sănătoasă din fructe congelante în forme speciale de înghețată, peste care să adăugați un strop de miere. Puteți combina culori și texturi în adevărate opere vesele și artistice, pe care mai târziu le veți savura cu poftă.