3 sfaturi simple pentru a avea grijă de bugetul familiei


Familie
5/01/2021

Încă din nume îți dai seama că “bugetul familiei” presupune că toți membrii familiei au o responsabilitate față de cum se cheltuie banii dintr-o casă, indiferent de vârstă.

Aceste 3 sfaturi te vor ajuta să îi convingi pe toți cei dragi că nu este atât de greu să economisiți bani.

1. Regula de o săptămână

O bună parte din banii noștri se duc pe lucruri de care ne vom plictisi în mai puțin de o săptămână. Fie că sunt hainele nepurtate din dulap, încă un ceas sau acea placă de skateboard care nu a apucat să mai meargă în parc a doua oară, sunt o grămadă de lucruri pe care ajungem să le cumpărăm din impuls.

Regula este simplă, de câte ori unul dintre voi vede ceva ce își dorește, trebuie să facă efortul de a nu-l cumpăra imediat. Dacă timp de o săptămână persoana respectivă își va tot aminti cât de tare își dorește acel lucru, atunci poate că achiziția merită, dar dacă după o săptămână nici nu își mai amintește ce își dorea, atunci bugetul familiei: 1 – cheltuieli din impuls: 0.

2. Produse locale

Acest sfat este foarte simplu, funcționează de fiecare dată și reușește să ajute și alți oameni, nu numai pe voi. În loc să mergi la supermarket pentru cumpărăturile săptămânale, încearcă să mergi la piață. Produsele sunt mult mai ieftine și mai proaspete, iar de cele mai multe ori sunt cultivate chiar de oamenii care le comercializează, așadar banii tăi se duc către o altă familie, iar bugetul tău îți va mulțumi când vei calcula suma totală pe care ai cheltuit-o. Plus că în astfel de locuri, nu mai apar tentațiile achiziților din impuls, nu există standuri cu reduceri și reclame țipătoare, în cel mai rău caz vei cumpără un kilogram în plus de cireșe.

3. Produsele ieftine sunt prea scumpe

Atunci când cumperi ceva, asigură-te că un preț mai mic nu este de fapt o capcană. Pune pe primul loc calitatea. Cel mai simplu exemplu? Un detergent. Dacă vei cumpără un detergent ieftin, dar de proastă calitate, în primul rând că este posibil să folosești o cantitate mult mai mare de produs, deci să cheltuiești mai mult decât vrei, iar în timp, este posibil ca hainele să capete un aspect neplăcut.

De foarte multe ori investițiile mici, de acest gen, ne fac să ajungem să cheltuim mult prea mult, așa că, raportul calitate-preț ar trebui gândit ca un plan de lungă durată de acum încolo.

Discută despre aceste sfaturi cu familia ta și adaptați-le la nevoile voastre. Încercați timp de o lună să impementați aceste idei și vedeți dacă la sfârșit vă rămân bani în plus pentru acea vacanță în care vă doriți să mergeți împreună.