3 rețete nelipsite de pe masa de Paște


Familie
16/04/2024

Sărbătorile Pascale înseamnă momente frumoase în familie, înseamnă o reîntoarcere la credință, la tradiții, dar și mese alături de cei dragi.

Chiar dacă anul acesta va fi un Paște altfel decât ne-am obișnuit, nu trebuie să ne lipsească de pe mese bucatele tradiționale, specifice acestei sărbători sfinte. Iată 3 rețete pentru un meniu complet și delicios, alături de cei dragi (acolo unde se poate)!

Ouă umplute cu cremă de brânză și sos pesto

Ingrediente: 150 g cremă de brânză, 6 ouă fierte de consistență tare, o lingură pesto și pesto pentru decor, sare, piper și câteva frunzulițe mici de busuioc, pentru decor.

Mod de preparare: Mai întâi, decojim ouăle fierte, le tăiem în jumătate și scoatem gălbenușurile. Folosim doar gălbenușurile de la 4 ouă. Pe acestea le amestecăm cu crema de brânză, pesto, sare și piper, după gust. Punem apoi compoziția într-un posh și umplem jumătățile de ouă. Pe fiecare din ou umplut punem o picătură de pesto și decorăm apoi cu o frunză mică de busuioc.

Friptură de miel

Este o delicatesă nelipsită de pe mesele românilor, de Paște. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: o pulpă de miel cam de 2 kg și câțiva căței de usturoi, iar pentru marinată pregătiți: 2 linguri cu vârf muștar cu semințe, un fir de rozmarin, 3 căței de usturoi, coaja de la o lămâie, 3 fire cimbru, 8 fileuri anșoa în ulei de măsline, 2 linguri suc lămâie, 2 linguri de ulei măsline, 2 linguri sos de soia și piper.

Mod de preparare: Amestecați foarte bine ingredientele pentru marinată până obțineți o pastă (nu se pune sare, pentru că ansoa și sosul de soia sunt deja sărate). În pulpa de miel spălată și uscată bine cu servețele faceți incizii cu un cuțit bine ascuțit și introduceți feliile de usturoi. Frecați apoi pulpa pe ambele părți cu pasta obținută și puneți pulpa într-un bol, apoi o puteți acoperi cu o folie și o puneți la frigider pentru minim 5 ore. Scoateți pulpa și lăsați jumătate de ora afară, să ajungă la temperatura camerei, apoi o puteți așeza într-o tavă și o puteți introduce la cuptor, la 220C pentru 20 minute. Coborați temperatura la 150 C și mai lăsați-o 2 ore. Din când în când, e bine să o stropiți cu sucul din tavă. Când s-a rumenit, acoperiți friptura cu o folie de aluminiu și lăsați să stea circa 15 minute înainte de a o tăia.

Drob de miel

Ingrediente: organe de la un miel (ficat, rinichi, inimă, plămâni, splină), 4-5 legături de ceapa verde, 2 legături de usturoi verde, 2 legături de pătrunjel, 2 legături de mărar, 1 legătură de leurdă, 1 legătură de lobodă, 8 ouă, sare, piper, 1 lingură de ulei de măsline, făină - 1 praf, prapurul de la miel, condimente diferite (1 foaie de dafin, boabe de piper, 1 crenguţa de cimbru), 1 morcov, 1 păstârnac.

Mod de preparare: Mai întâi măruntaiele de miel trebuie bine spălate și puse la fiert într-o cratiţă cu apă, o linguriţă de sare, boabe de piper, foaia de dafin şi rădăcinoasele, tăiate rondele mari. Spumaţi din când în când şi lăsaţi să fiarbă până când s-au înmuiat. Între timp, curăţaţi ceapa şi usturoiul şi le tăiaţi mai mare. După ce au fiert, scoateţi organele din apă şi le lăsaţi să se răcească. Apoi le tăiaţi cuburi şi le puneţi într-un castron încăpător, adăugaţi ceapa şi usturoiul, verdeaţa şi ouăle bătute. Amestecaţi bine, condimentati şi turnaţi compoziţia rezultată în forma dorită, tapetată cu ulei de măsline şi făină, dar şi cu prapur de miel. Atenţie la marginile prapurului, ele trebuie să rămână în afară, până în momentul închiderii drobului, având grijă să nu se rupă. Acoperiţi drobul cu prapurul rămas pe margine. Înainte de a închide drobul, puteţi dispune la suprafaţă rondele din morcovul fiert şi frunze de pătrunjel, pentru un aspect mai plăcut. Introduceţi tava astfel pregătită în cuptorul încins la 170°C şi lăsaţi până când prapurul se rumeneşte la suprafaţă.

Iar în ceea ce privește toate vasele care se vor strânge după sesiunea de gătit. Nu te îngrijora, Fairy este gata să acționeze indiferent dacă îl folosești în varianta manuală sau în varianta pentru mașina de spălat vase.