3 locuri frumoase în România de care probabil nu ai mai auzit


Familie
31/07/2020

România este superbă iar tu o poți redescoperii în aceste locuri

Excursie cu Mocănița pe Valea Vaserului

Ultima cale ferată prin pădurea din Carpați, acest loc ascuns din Maramureș este o adevărată comoară pentru cei care vor să admire peisajele care îți vor tăia răsuflarea în tihnă. Întreaga vale, începând cu Vișeul de Sus și urmând cursul râului Vaser, se poate vizita printr-o călătorie cu mocănița, un tren cu aburi, care circulă cu viteză redusă. Alege să faci această excursie vara, într-o noapte cu lună plină, și te vei bucura de o excursie cu totul specială și de un mare foc de tabără odată ajuns în ultima „stație” a trenului, direct în mijlocul naturii. Cei care vor o experiență și mai interesantă pot alege să-și petreacă o noapte în tren, într-un compartiment amenajat special în acest scop.

mocanita

Semmeringul Bănățean

Semmering-ul Bănățean e fratele mai mic al Semmering-ului austriac – prima cale ferată montană din Europa. Leagă Anina de Oravița și e cât se poate de spectaculoasă. Lungimea căii ferate este de 33.8 km și trece pe un drum săpat în stâncă. Este imposibil să pleci de aici fără niște cadre perfecte de Insta! În plus, după acest drum extrem de frumos, ai ocazia să vizitezi Munții Aninei, vestiți pentru cea mai frumoasă cascadă din România, cascada Bigăr, și pentru Lacul Dracului, supranumit lacul fără fund.

natura

Biserica de sub lac

În județul Cluj, există o biserică ce poate fi admirată doar în zilele secetoase de vară. Este scufundată la mai bine de 30 de metri adâncime și datează din secolul al XIX-lea. Biserica face parte dintr-un sat părăsit înainte de inundația care a și provocat scufundarea acestuia. Așa că alege-ți o perioadă fără ploaie și mergi să vezi biserica de pe fundul lacului.

plaja