CASĂ YOUTILATĂ

Trucuri de curățenie pentru o viață sănătoasă

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Electrocasnicele trebuie menținute curate în permanență. De igienizarea lor depinde sănătatea ta. Alocă-ți în fiecare zi maximum 30 de minute pentru ele, iar casa ta va fi mereu curată.

Trucuri pentru curățarea electrocasnicelor curatenie in casa curatenie apartament curatenie generala sfaturi pentru curatenie organizarea casei sfaturi curatenie generala curatenie in casa curatenia de primavara

Curățenia se face pe rând, în fiecare zi altă etapă, alt obiect, nu toată într-o zi. Astfel, nici nu te vei simți istovit și demoralizat. Ce poți să-ți dorești mai mult pentru a avea un mediu perfect în care să locuiești alături de familia ta, fără a munci până la epuizare?

Este foarte important să cureți frigiderul periodic.

Înainte să treci la treabă, îndepărtează rafturile. Interiorul frigiderului, cât și cel al congelatorului, pot fi curățate cu apă și detergent, acționând cu mișcări verticale de sus în jos. Poți aplica aceeași metodă și pentru curățarea rafturilor.

Nu folosi mănuși de cauciuc pentru cele din sticlă, riști să îți alunece din mână și să le spargi. E la fel de simplu să cureți și exteriorul. Ar trebui să insiști asupra garniturilor din cauciuc, deoarece mizeria depozitată în timp poate duce la deteriorarea lor. Apoi, clătește totul cu o lavetă cu apă călduță.

Înainte să reaşezi alimentele în frigider, șterge spațiile curățate cu o lavetă uscată pentru a îndepărta orice urmă de umezeală care ar putea favoriza apariția mucegaiului. Achiziționează câteva bucăți de cărbune (în farmacie găsești cărbune sub formă de pastile) pe care să le depozitezi pe unul dintre rafturile ușii. Cărbunele absoarbe mirosurile care se pot dezvolta și astfel mirosurile de mâncare nu îți vor invada frigiderul.

Bicarbonatul, oțetul, sarea și sucul de lămâie sunt aliații tăi.

În combinație cu oțet alb distilat sau cu suc de lămâie, folosește bicarbonatul pentru a curăța strașnic cuptorul. Vei vedea că dacă acesta este puțin cald, orice urmă de grăsime va dispărea imediat. Dacă îl întreții curat, ștergându-l regulat cu o cârpă îmbibată, nu vei fi nevoit să iei măsuri extreme de-a lungul timpului. Regulă valabilă și pentru cuptorul cu microunde.

Grătarelor cuptorului, care au zone înnegrite, le poți reda strălucirea punându-le în chiuvetă cu apă caldă și cu ¼ lingură de amoniac, nu înainte de a te asigura că spațiul este bine ventilat.

Prăjitorul de pâine trebuie curățat de firimituri după fiecare etapă de utilizare. Acestea se ard în interior și riști ca pâinea prăjită să aibă un gust prea afumat. Răstoarnă-l deasupra chiuvetei și curăță-l cu o lavetă umedă, exact așa, cu capul în jos, pentru ca apa să nu pătrundă în interior.

Curățenia trebuie întotdeauna să înceapă din profunzime. Tocmai de aceea, pentru întreținerea mașinii de spălat ar trebui să începi prin a efectua un ciclu de spălare doar cu apă fierbinte, fără haine în interior, dar cu o cantitate normală de detergent. Depunerile de detergent sau de balsam de rufe pot fi înlăturate foarte uşor cu apă fierbinte și puțin suc de lămâie sau cu două ceşti de oțet.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri