Top 5 greșeli de design interior


Casă Youtilată
20/07/2020

Iată care sunt cele mai comune 5 greșeli de design interior care te împiedică să ai o casă ca de revistă. 

Ai investit o grămadă de timp și energie pentru a te asigura că ai o casă impecabilă. Faci curat cât de des se poate și ai citit tot felul de recomandări ca să îmbunătățești aspectul și stilul în care decorezi locul în care trăiești, dar mereu pare că ceva nu funcționează? Probabil nimeni nu ți-a spus până acum unde greșești mai exact. 

1. Spații de depozitare separate

Sigur, cu cât mai mult loc de depozitare cu atât mai bine, dar asta nu înseamnă că ai nevoie de încă un dulap sau de mai multe etajere și rafturi. Aceste decizii nu fac decât să încarce camerele și să îți ocupe din spațiul pe care încerci de fapt să îl eliberezi. În schimb, folosește inteligent spațiul pe care îl ai deja ocupat de alte piese de mobilier. Cel mai bun exemplu sunt paturile care au spații de depozitare speciale sub saltea sau care dispun de sertare. 

2. Diferența dintre amintiri și lucruri vechi

 Trebuie să faci diferența între amintirile cu adevărat prețioase pe care merită să le păstrezi și lucrurile vechi care ocupă spațiul inutil. Cea mai bună soluție este să începi să sortezi toate lucrurile din casă și să păstrezi numai ceea ce îți folosește și ceea ce se potrivește cu stilul casei tale. Amintirile se păstrează într-o cutie frumoasă, iar lucrurile vechi pe care le păstrezi numai din obișnuință vor fi mult mai apreciate dacă le donezi. 

3. Trendurile nu înseamnă stil

Să fii la curent cu tot ce este nou în materie de design interior te poate ajuta să ai un stil actual, dar nu înseamnă că trebuie să adopți fiecare trend nou și să îl integrezi în modul în care îți amenajezi casa. Cel mai bine este să îți definești stilul, fie că este unul modern sau unul cu note vintage, după ce ai hotărât care este stilul reprezentativ al unei camere poți să integrezi numai trendurile care sunt în armonie cu restul lucrurilor pe care le ai deja. 

4. O singură tematică

 Fiecare casă are propria personalitate, la fel ar trebui să fie și în cazul camerelor dintr-o singură locuință. Indiferent cât de mult îți place un stil anume, încearcă să contruiești pe baza acestuia fără să faci toate camerele absolut identice. Poți păstra niște elemente de bază pe care să le ai în fiecare cameră și să alternezi culorile și restul detaliilor.

5. Totul lipit de perete 

Acest sfat este complet contraintuitiv, dar trebuie să îl încerci ca să te convingi. Atunci când vrei să creezi iluzia unui spațiu mai mare, nu trebuie să lipești mobila de perete. Încearcă acest truc cu canapeaua din sufragerie. Lasă puțin spațiu între canapea și perete și vezi cum întreaga încăpere pare mai spațioasă. Încearcă același lucru cu toate piesele de mobilier care nu sunt foarte înalte și observă diferența. 

Te-ai recunoscut în cele de mai sus sau deja știai despre toate aceste greșeli pe care numai un ochi de designer interior le-ar recunoaște din prima? Nu uita că o casă curată și ordonată va arăta întotdeauna ca de revistă și că cea mai mare greșeală de design interior este să nu îți urmezi gusturile și intuiția.