Tips&tricks pentru o bucătărie mereu curată


Casă Youtilată
1/02/2022

Să menții bucătăria mereu curată pare a fi o sarcină demnă de Olimpiade, mai ales dacă ai și copii prin preajmă.

Din fericire, există soluții la îndemână. Iată ce poți face pentru a păstra curățenia în bucătărie pe termen lung:

curatenie in debara

  1. Totul începe de la o bună organizare

O bucătărie haotică creează senzația de spațiu mic și are un impact și asupra stării tale de spirit. Pentru a o organiza, ai nevoie de câteva ore bune, dar va merita tot efortul. Și nici măcar nu trebuie să cheltuiești o mică avere pentru asta – e suficient să refolosești niște borcane vechi (cărora le-ai îndepărtat eticheta) și să scrii numele fiecărui tip de produs pe niște etichete frumoase (le poți găsi în orice librărie). Renunță la ambalaje și vei vedea că te vei simți mult mai bine. Iar dacă nu ai dulapuri suficiente, poți opta pentru rafturile din bambus pe roți sau fixe (mai ieftine decât cele din lemn), care vor da un alt aspect bucătăriei tale. Dacă tot ești al capitolul organizare, nu uita de tacâmuri – fie le aloci un sertar special sau folosești un suport de tacâmuri asortat cu nuanța bucătăriei tale. Aruncă sau donează tot ceea ce nu-ți mai folosește, aplicând regula propusă de Marie Kondo – dacă ai un obiect pe care nu l-ai mai folosit în ultimul an, înseamnă că nu ai nevoie de el.

aragaz

2. Un aragaz întotdeauna curat

Nu e deloc imposibil să menții aragazul curat! Este suficient să-l speli o dată pe săptămână, iar apoi doar să-l menții. Cum faci asta? E simplu! Imediat după ce ai gătit și s-a murdărit, șterge-l cu niște șervețele umede și voilà – aragazul tău va rămâne mereu curat.

chiuveta de bucatarie

3. Iarăși chiuveta!

Chiuveta ta arată ca un monstru de vase murdare și resturi de mâncare ce amenință să dea pe afară? Avem soluția perfectă pentru ca această imagine dezolantă să rămână doar o amintire. E simplu – instaurează o nouă regulă pentru toți membri casei. După ce termină de mâncat, fiecare îți spală propria farfurie. Pentru cei mici, poți prezenta regula sub forma unei competiții, cu câștigători săptămânali. Ține punctajul pe frigider și oferă-le un mic premiu la final.

catelus care sta pe o carte

4. Economisește timp și efort

Un alt motiv pentru care bucătărie este mai tot timpul cea mai dezordonată cameră din casă poate fi faptul că știm cu toții cât de mult durează să spălăm vasele. Așa că preferăm să amânăm la nesfârșit această activitate care nu ne place. Totuși, există produse care te ajută să speli vasele mai repede și cu mai puțin efort. De exemplu, detergentul de vase Fairy Max Power îți oferă putere maximă de la Fairy, cu efort minim. Sticlă întoarsă cu susul în jos previne scurgerile și permite dozarea ușoară. În plus, formula sa este creată special să producă spumă de la început și să continue să facă spumă pe măsură ce speli, distrugând grăsimea și urmele de mâncare greu de curățat. De asemenea, ajută la evitarea depunerii ulterioare a grăsimii, astfel încât vasele tale să se clătească mai ușor de fiecare dată.

Suntem conștienți că bucătăria ta n-o să se transforme peste noapte, dar cu un pic de consecvență și răbdare, poți schimba look-ul bucătăriei tale. O casă așezată se cunoaște după bucătărie, mai ales că este locul preferat de oaspeți și camera în care îți savurezi cafeaua de dimineață.