Gândește la rece și salvează energie cu Fairy


Casă Youtilată
21/02/2023

Gândește la rece și salvează energie cu Fairy!

Știai că poți economisi până la jumătate din energia folosită pentru a spăla vasele dacă reduci temperatura apei?

Economisirea energiei este un subiect relevant al momentului. Dar, cu atât de multe informații disponibile, ceea ce căutăm cu adevărat sunt sfaturi ușoare care să ne ajute să facem economii fără a fi nevoiți să facem mari schimbări în obiceiurile noastre zilnice. De aceea, iubim modul în care scăderea temperaturii de spălare ne poate ajuta să economisim energie acasă, prin simpla reducere a cantității de energie folosită pentru a încălzi apa.

Prin trecerea la 23°C, consumatorii pot economisi până la 50% din energia utilizată la spălarea vaselor.

Dar cum am ajuns acolo?

Pentru a ajunge la acest număr, s-a realizat un sondaj detaliat printre consumatorii din România pentru a înțelege la ce temperatură spală oamenii vasele în prezent. Bazându-ne pe acest studiu, am putut determina procentul mediu de energie (pentru încălzirea apei) pe care gospodăriile îl pot economisi astăzi prin reducerea temperaturii de spălare de la 37°C la 23°C.

De ce 23°C?

Fairy a a discutat cu consumatorii europeni pentru a găsi o temperatură care nu este nici prea fierbinte, nici prea rece. Aceasta trebuie să fie destul de confortabilă și să ajute și la economisirea facturii de energie.

Fairy a găsit această temperatură: 23°C. O reducere a temperaturii care are potențialul de a economisi până la 50% din consumul de energie pentru spălarea vaselor. Pentru a te convinge că trecerea la o temperatură de spălare a vaselor mai redusă este o alternativă bună, vă prezentăm câteva referințe utile pentru a vă arăta cum se simte de fapt această temperatură:

  • 23°C este temperatura medie a camerei și mai caldă decât o plimbare în aer liber într-o zi obișnuită de vară.

  • Se simte ca un pahar de apă care a fost lăsat un timp deoparte, sau ca apa călduță de la sfârșitul unei băi lungi.

  • Este doar puțin mai rece decât o baie într-o piscină în aer liber... dar mult mai caldă decât o baie în mare!

  • 23°C este cunoscută ca fiind temperatura Goldilocks. Nu este prea cald. Nici prea rece.

Se spune că este nevoie de 21 de zile pentru a forma un nou obicei. Și când acesta are potențialul de a economisi energie și bani, este ușor să încerci o temperatură mai rece de spălare a vaselor acasă. Găsește o temperatură confortabilă pentru spălarea vaselor, mai rece și descoperă modalități noi de a economisi.

*prin reducerea temperaturii de spălare de la 37°C la 23°C.