Curățenia de toamnă – Cum ne pregătim casa pentru sezonul rece


Casă Youtilată
12/09/2019

Curățenia de toamnă – Cum ne pregătim casa pentru sezonul rece

Odată cu scăderea temperaturilor și cu pornirea sistemelor de încălzire, toate obiectele textile din casă devin un rai pentru microbi, bacterii, mucegai și pentru acarieni, care se înmulțesc imediat în mediile încălzite. Nu e nevoie de mari eforturi pentru a-i ține departe de casa ta.

Iată cum ne păstrăm locuința curată și mediul de locuit sănătos.

Curățatul plăpumilor și al pernelor e mai simplu decât s-ar crede, mai ales pentru că acum se comercializează produse care pot fi spălate la mașina de spălat la 60 de grade. Iar un somn bun, odihnitor acționează ca un scut împotriva virozelor specifice sezonului rece, păstrând funcționarea sistemului imunitar la cote maxime.

Majoritatea ”intrușilor” din locuință, amintiți mai sus, se înmulțesc mai ales dacă nu aerisești constant și aerul umed și cald persistă în casă (mai ales dacă vă uscați rufele în casă). Folosiți un dezumidificator care să înlăture particulele de umezeală și găsiți metode alternative de uscat rufele.

Covoarele, canapelele, pernele, saltelele sunt alte medii în care se ascund acarienii și bacteriile, așa că acestea trebuie curățate constant. Acum e momentul ideal pentru curățarea covoarelor. Asigurați-vă că aparatele elctrocasnice pe care le folosiți, cum ar fi aspiratorul, funcționează corespunzător, pentru a aduna microbii în loc să-i împrăștie.

Schimbați frecvent lenejeria de pat. În medie, un individ elimină 200 de ml de transpirație pe noapte și lasă în urmă celule moarte de piele, ceea ce creează un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor. Spălați lenjeria cu detergent Ariel și clătiți-o cu balsam de rufe Lenor pentru o curățare temeinică și pentru un miros proaspăt.

Acordați atenția cuvenită saltelelor. Și acestea pot fi aspirate și e recomandat să faceți acest lucru săptămânal. Puteți spăla saltelele la 60 de grade o dată pe lună.

Curățați toate suprafețele solide cu detergentul universal Mr. Proper – clanțele ușilor, blaturi etc. Nu vă rezumați numai la bucătărie și baie, ci acționați în toată casa.

Spălați covoarele la o curațătorie profesională cel puțin o dată pe an, dar și acasă, cu un amestec simplu din detergent de rufe și apă, în care puteți adăuga și niște bicarbonat de sodiu.