Cum să redai prospețimea lenjeriei de pat


Casă Youtilată
27/05/2020

Poți folosi cu încredere aceste trucuri simple, la îndemâna tuturor.

După o perioadă lenjeria de pat nu mai pare la fel de curată și fresh, oricât de des ai spăla-o. Dar există câteva moduri în care îi poți reda prospețimea de altădată. Poți folosi cu încredere aceste trucuri simple, la îndemâna tuturor.

1. Folosește un detergent care să protejeze materialul

În primul rând este foarte important ca atunci când speli lenjeria de pat să utilizezi un detergent care să nu dăuneze materialului și culorilor acestuia. Pentru asta îți recomandăm Ariel All in 1 PODS + Active Deo Fresh. Acesta nu doar îndepărtează petele, dar elimină și mirosurile neplăcute. Lenjeria ta va avea un miros plăcut și proaspăt de lungă durată.

2. Bicarbonat

Bicarbonatul face minuni atunci când vine vorba de lenjerie de pat albă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în mașina de spălat, alături de detergent, o jumătate de ceașcă de bicarbonat. Acesta, îmrepună cu detergentul, vor elimina mirosurile neplăcute, iar albul tău va fi din nou alb.

3. Oțet

Acest truc era folosit și de bunicii noștri. Spală lenjeria cu detergent, iar apoi, la jumătatea ciclului de spălare, adaugă jumătate de ceașcă de oțet. Acesta va ajuta la înlăturarea mirosurilor, dar are și efectul unui balsam. Lenjeria ta va fi din nou moale și va mirosi a curat.

4. Las-o mai mult timp la uscat

Este foarte important să nu depozitezi lenjeria de pat dacă aceasta nu s-a uscat complet. Este mai bine să o lași mai mult timp la uscat, înainte de a o strânge și a o băga în dulap. Astfel, vei evita ca aceasta să capete un miros neplăcut.

5. Spală lenjeria o dată pe săptămână

Lenjeria de pat este plină de bacterii. Aceasta trebuie schimbată și spălată o dată pe săptămână vara, și o dată la două săptămâni pe timpul sezonului rece. De asemenea, pernele și salteaua trebuie curățate cel puțin o dată pe lună.