Cum să îți transformi casa în cel mai confortabil loc pentru această toamnă


Casă Youtilată
29/10/2021

Dacă vrei să îți transformi casa într-un loc și mai primitor, dar nu vrei să cheltuiești o mică avere, aceste trei idei sunt pentru tine.

1. Un colțișor numai pentru tine

Este momentul să privești acel colț anost din casa ta ca pe o oportunitate de a oferi un suflu proaspăt unei încăperi. Indiferent dacă acest colț este în living, în dormitor, este de fapt un balconaș mic pe care nu ai știut niciodată cum să îl decorezi sau este un hol care pare prea gol, soluția este foarte simplă.

Alege o vază simplă și cumpără aranjamente de flori uscate, inspirate de natura de afară. Adaugă lângă un tablou care să te inspire. Îl poți poziționa pe perete, sau direct pe jos dacă lucrarea este suficient de mare.

Dacă spațiul îți permite, poți adăuga și un fotoliu, astfel încât să oferi spațiului respectiv și un aspect practic.

flori de camera

Acum că ai construit o bază, poți adăuga cât de multe obiecte îți dorești, de la o măsuță de cafea și un covoraș artizanal, până la perne și pături decorative pentru fotoliu.

Cea mai bună parte a acestei idei este că o poți realiza uitlizând obiecte pe care le ai deja în casă, sau poți căuta mici comori în magazinele vintage la care ai acces. Aspectul eclectic al colțurilor de acest gen îți oferă libertatea să alegi piese variate și să te joci cu ușurință cu numărul obiectelor.

2. Un truc clasic, care funcționează de fiecare dată

Normal că nu îți vei schimba canapeaua și covorul în funcție de sezon, dar poți schimba pernele și păturile decorative ori de câte ori îți dorești. Pe lângă partea estetică, există și partea practică a confortului. Nimic nu se compară cu o seară de film în care să stai tolănit pe perne pufoase și învelit cu cât de multe pături se poate, mai ales toamna.

Combinația 1: Culori contrastante

living

Negru și galben. O combinație curajoasă care dă un plus de personalitate unei canapele simple. Se potrivesc de minune cu anotimpul în care ne aflăm, în care unele zile sunt sobre și mohorâte, iar altele sunt pline de soare și de culori surprinzătoare.

Combinația 2: Culori neutre

living

Nude, bej, portocaliu șters, olive, maro sau poate chiar și cărămiziu. Alege un set de perne decorative în culori pământii, pe care le găsești cu ușurință în natură în această perioadă. Avantajul culorilor neutre este că oferă un plus de eleganță și armonie oricărei camere și se potrivesc cu ușurință cu decorul existent.

Combinația 3: Culori puternice

living

Verde smarald și portocaliu intens, două culori puternice care adaugă cu ușurință interes vizual oricărei camere și care se potrivesc de minune cu atmosfera acestui anotimp.

3. Lumina = atmosferă

După o vară plină de lumină și soare, tranziția către vremea mohorâtă de toamnă poate fi destul de neplăcută. Adaugă în spațiul în care îți petreci cea mai marte din zi o lampă sau o ghirlandă de luminițe pe care să le poți aprinde pentru a lumina spațiul și pentru a-i oferi un plus de căldură.

living

Este foarte important să alegi opțiuni economice, astfel încât să nu consumi prea multă energie. Totodată, ca să ajungi la rezultatul dorit, luminile pe care le alegi trebuie să fie calde.

O altă variantă este să aprinzi câteva lumânări parfumate și să le plasezi departe de alte obiective și în zone în care copii să nu ajungă.

Vei observa cât de plăcut este contrastul dintre vremea mohorâtă de afară și lumina caldă din interiorul casei tale.

Acestea au fost sfaturile noastre de design interior pentru lunile de toamnă ce vor urma. Adaptează-le locuinței și bugetului tău și vei obține rezultate neașteptate, care te vor face să te reîndrăgostești de casa ta.