Cum îți decorezi casa de Halloween


Casă Youtilată
29/10/2020

Pe lângă Crăciun, Halloween este acea sărbătoare care scoate la suprafață spiritul ludic din fiecare dintre noi.

E foarte amuzant să-ți decorezi casa în spiritul acestei sărbători care, da, chiar dacă este importată, nu este mai lipsită de farmec decât sărbătorile tradiționale. Dacă sunt și copii prin preajmă, Halloween-ul devine cu atât mai amuzant, pentru că-i putem implica și pe cei mici în aducerea spiritului Halloween-ului în casă cu ajutorul decorațiunilor pe care le putem face chiar noi, fără să mai fie nevoie să cheltuim bani pe cele din comerț.

Așadar, pentru a avea casa gata de o petrecere teamtică de Halloween, putem începe cu niște ghirlande facil de realizat din hârtie creponată neagră sau portocalie. De asemenea, se pot face ghirlande din hârtie în care ai decupat forme de vampiri sau de lilieci. Strânge materie primă din curte - frunze, nuielușe, conuri de brad sau ghinde și castane și realizează niște aranjamente autumnale – nu trebuie sa fie nimic prea elaborat, ba, din contră, vei obține un rezultat cu un touch unic de hand-made, al carui efect e garantat.

Cumpără pistoale cu lipici cald și spray-uri cu vopsea în diverse culori - negru, portocaliu, auriu cu care să colorezi diverse materiale - servețe, fețe de masă, huse – pentru a le aduce în tematica de Halloween. Bineinteles că din peisaj nu pot lipsi dovlecii - simbolul toamnei și al acestei sărbători ”înfricoșătoare”. Mai ales dacă decizi să le scobești câte un chip scary și să introduci și câte o lumânare în interior pentru un plus de groază. Caută prin casă materiale: haine, cârpe vechi, de preferat albe, din care să faci mici fantome, acestea sunt cel mai ușor de realizat. Le faci un cap de vată pe care îl legi la gât cu o sfoară și... gata, ai o păpușă în formă de fantomă. Le poți atârna de lustră, de scară sau oriunde crezi că se potrivesc.

Îmbracă pernele de pe canapea în huse albe, pe care desenezi două buline negre pe post de ochi, și iată, ai încă o fantomă în casă!

Cumpără dulciuri – bombone, jeleuri negre și portocalii pe care le pui în boluri de sticlă și ai un candy-bar gata de petrecerea de Halloween.

Cei mai îndrăzneți, care au brad de Crăciun artificial, alb, îl decorează cu negru și cu portocaliu – poți pune în el mici tărtăcuțe, portocale și nuci vopsite cu spray auriu sau negru.

Din hârtie neagră poți face niște coifuri-pălării de vrăjitoare pe care să le atârni prin casă, iar invitații se pot autoservi cu aceste accesorii.

Realizează din sârmă subțire pânze de paiănjen, pe care să le pui pe rafturile bibliotecii. Necesită mai multă migală, dar efectul e garantat.

Tot pentru candy-bar, alege niște borcane mai mari, cu robinet, dintr-acelea de limonadă, în care pui sucuri sau cocteiluri în diverse culori – roșii, vezi, galbene, să semene cu substanțele de laborator, iar pe post de pahare, niște eprubete mai mari.

Nu mai rămâne decât să faci multe fotografii pe care să le postezi pe Instagram sau pe Pinterest apoi, pentru a-i inspira și pe alții la decorat.

A, și nu uita, cand sarbatoarea va fi trecut și va trebui sa faci curat, nu uita ca ajutoarele tale de nadejde sunt detergentul universal Mr Proper, Fairy și Ariel, cu care îți vei curăța rufele, iar casa va fi lună!

Happy Halloween tuturor!