Cum amenajăm spațiile mici – idei pentru balcon și terasă


Casă Youtilată
25/11/2022

Îndrăznește să-ți creezi propriul tău spațiu zen, un loc în care să citești sau în care să te bucuri de cafeaua de dimineață. 

Transformă-ți balconul sau terasa într-un spațiu de relaxare și deconectare. Nu ai nevoie de o investiție mare, doar de creativitate și curaj. Îndrăznește să-ți creezi propriul tău spațiu zen, un loc în care să citești sau în care să te bucuri de cafeaua de dimineață. 

DIY mobilă

În primul rând, vei avea nevoie de o măsuță mică pliabilă, cu două sau trei scaune. Îți recomandăm să alegi o măsuță de lemn, va da un aer rustic întregului balcon. Dacă îți plac culorile tari și vesele, poți adăuga pernuțe colorate scaunelor. Completează spațiul cu un fotoliu pe una dintre laturile scurte ale balconului tău. Nu este nevoie să investești într-unul scump de ratan. Poți crea tu unul din paleți, cu perne comode deasupra. Alege-ți culoarea preferată pentru perne și asortează-le cu pernele de scaune. 

Oxigen cât cuprinde

Pentru a crea un efect și mai zen, îți recomandăm să înfrumusețezi balconul sau terasa cu ghivece de flori sau plante aromatice. Dacă spațiul este foarte mic, îți recomandăm să optezi pentru ghivece suspendate, jardiniere în suport, fixate pe balustrada balconului. O altă ideea foarte ieftină și la îndemână este să-ți creezi tu propriul suport de ghivece. Poți cumpără scândurele subțiri de lemn de la un magazin de bricolaj, pe care apoi să le fixezi cu bormașina în perete, pe lățimea balconului, la distanțe egale exact ca în imaginea de mai sus. Tot cu bormașina, fixează șuruburi de care să agăți ghivecele, dar pictează-le întâi în culori vii. Și voilà - vei obține un suport de lemn care ar face pe oricine invidios. 

Nu uita de accesorii

Adaugă globulețe colorate care luminează noapte și dau un aer boem terasei sau balconului tău. Dacă îți rămâne spațiu, decorează spațiul folosind felinare cu lumânări, o măsuță metalică vopsită sau niște rafturi pentru depozitare. Folosește coșuri și cutii din ratan sau bambus pentru a depozita lucrurile pe care vrei să le ții afară. Astfel, rafturile de depozitare vor avea un aer ordonat și plăcut.