Sustenabilitate

Share

Sfaturi pentru o reciclare eficientă

Reciclarea este cea care ajută cel mai mult la economisirea energiei și la protejarea mediului!

Sfaturi pentru o reciclare eficientă

Reciclarea corectă a ambalajelor ajută la creșterea economisirii de energie și la protecția mediului. Mulți dintre noi am încercat să adoptăm obiceiuri simple de reciclare, dar de multe ori, intențiile noastre bune de a ajuta planeta sunt date peste cap de utilizarea incorectă sau pur și simplu de lipsa de cunoștiințe a ceea ce poate fi reciclat. Dar toți putem face o reciclare eficientă și putem juca un rol important pentru planeta noastră. Dacă doriți să faceți mai multe, încercați să urmați câteva sfaturi simple, cum ar fi următoarele:

Numarul 1În supermarket, reevaluați-vă obiceiurile de consum și gândiți-vă la produsele pe care le cumpărați și care produc cele mai multe deșeuri, cum ar fi alimentele învelite în folie de plastic inutilă sau produsele cu ambalaje excesive, inutile. Întrebați-vă dacă există o modalitate ecologică de a cumpăra ceea ce aveți nevoie, cum ar fi fructe și legume proaspete în loc de a fi preambalate și evitați cu totul punga de plastic.
Numarul 2De asemenea, curățați ambalajele de resturile de alimente sau de reziduurilor lichide înainte de a merge la coșul albastru special, pentru a reduce contaminarea și a-i îmbunătăți eficiența!
Numarul 3Tăiați „cutiile” și sticlele de plastic pentru a îndepărta excesul de aer și „nivelați” cutiile de carton înainte de a fi și ele reciclate.
Numarul 4Înainte de a arunca un articol sau produs, luați în considerare dacă acesta poate fi reciclat; saltelele sunt pline de materiale valoroase și pot fi refolosite, precum și aparatele electrice și bateriile, dacă le lăsați în locuri special amenajate pentru acest scop, la fel ca ochelarii de vedere, capsulele de cafea uzate și ambalajele din aluminiu, tablă, plastic, sticlă și hârtie.

Deci, profitând de fiecare ocazie, mare sau mică, ne facem fiecare zi ... mai bună!

Consimțământ Cookie-uri