5 probe olimpice pe care am vrea să le urmărim și astăzi


CSR
6/12/2022

Având în vedere istoria îndelungată a Jocurilor Olimpice, îți poți imagina cât de multe s-au schimbat pe parcursul anilor. Numai la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo au existat peste 339 de probe în 33 de sporturi diferite.

Pe lângă probele pe care ne așteptăm să le vedem an de an, cum ar fi: înotul, atletismul sau gimnastica, există o serie de probe pe care, deși nu au trecut testul timpului, ne-ar fi plăcut să le urmărim și astăzi la televizor.

Înot sincron solo:

Dacă înotul este motivul pentru care te uiți la olimpiadă, atunci ai fi apreciat și această probă din seria de sporturi rare.

Între 1984 și 1992, aceasta a fost o probă oficială a Jocurilor Olimpice. O probă oximoron, dacă ne gândim că un singur sportiv nu se poate sincroniza cu nimeni altcineva.

Skijoring:

Olimpiada de la St. Moritz din 1928 a adus cu sine o probă care ar fi încântat astăzi toți iubitorii de animale. Proba consta într-o cursă pe schiuri, iar partea simpatică era că participanții erau trași de câini sau de cai. Proba avea două părți: etapa de acrobații, urmată de proba de viteză.

Deși nu se mai regăsește în lista cu probe de la Jocurile Olimpice, Skijoring-ul încă mai este practicat în anumite țări, cum ar fi Norvegia.

Schi Balet:

Tot din seria sporturilor de iarnă, baletul pe schiuri a fost pentru câțiva ani o probă serioasă. Din păcate, la începutul secolului 21, acesta a rămas doar o anecdotă hazlie pentru spectatorii pasionați de istoria Jocurilor Olimpice. Ca să îți poți imagina cum arăta această probă, înlocuiește patinele unui patinator artistic cu o pereche de schiuri. Costumele spectaculoase și melodiile trendy nu lipseau nici ele de la această probă.

Cursa de înot cu obstacole:

Această probă s-a desfășurat la Jocurile de la Paris din 1900. Sportivii au fost nevoiți să își demonstreze viteza atât în ceea ce privește înotul propriu-zis, cât și în escaladarea și ocolirea unor obstacole plasate strategic pe traseul de 200 de metri de pe Sena.

Săritura în lungime și în înălțime, pe cal

Numele explică cel mai bine ceea ce se întâmpla în cadrul acestei probe. Regulile sunt asemănătoare cu probele de sărituri clasice, dar elementul surpriză este calul care ia parte la acest sport. Faptul că această probă nu mai există și în ziua de astăzi este cu atât mai dezamăgitor pentru împătimiții sporturilor ecvestre.

Acestea sunt cele 5 probe olimpice pe care ne-am dori să le mai vedem la televizor și în cadrul următoarelor ediții ale Jocurilor Olimpice. Sau, de ce nu, chiar din public.