Bine în comunitate

Mișcarea O Românie Curată Începe de Acasă se extinde la nivel național

3.000 de kg de deșeuri colectate în 5 orașe din România, dintre care 1.000 de kg reciclate*

Share

banner

Despre campanie

3.000 de kg de deșeuri colectate în 5 orașe din România, dintre care 1.000 de kg reciclate *

Campania O Românie Curată Începe de Acasă inițiată de Procter & Gamble și Act for Tomorrow (AFT) a continuat la nivel național în 2022. Cea de-a cincea ediție s-a desfășurat în perioada 9 aprilie – 7 mai, 5 mari orașe alăturându-se inițiativei într-o mișcare națională pentru o Românie mai curată.

Un număr de peste 500 de voluntari din Pitești, Timișoara, Snagov, București, Constanța și Craiova au spus DA invitației lansate de P&G și Act For Tomorrow. Aceștia s-au implicat în acțiunile de ecologizare menite să restabilească curățenia și frumusețea naturală a mai multor zone din comunitățile în care locuiesc precum: Pădurea Snagov, Parcurile Ștrand și Lunca Argeșului situate pe malul râului Argeș, Muzeul Satului Bănățean cu Pădurea Verde și Balta Măcin, Digul de la Pescărie din județul Constanța. Au fost colectate peste 3.000 kg de deșeuri, dintre care 1.000 kg au fost reciclate cu sprijinul autorităților locale.

Andrei Coșuleanu, Președintele Act for Tomorrow, explică: “Scopul nostru la Act for Tomorrow este de a crea un viitor sustenabil. Acționăm pentru îndeplinirea acestuia și depunem toate eforturile în sprijinirea comunităților și oamenilor care împărtășesc aceleași valori. Mișcarea <<O Românie Curată Începe de Acasă>> crește datorită voluntarilor care au spus mereu DA, alăturându-se acestei inițiative pe care am lansat-o împreună cu P&G în urmă cu patru ani. După doi ani de pandemie ne bucurăm de numărul mare de oameni care s-au implicat în acțiunile de ecologizare. Vă mulțumesc tuturor!"

“Au trecut 4 ani de când am pornit într-o călătorie pentru protejarea naturii din România. În acest timp, programul <<O Românie Curată Începe de Acasă>> a devenit o mișcare ce a reunit voluntari P&G, ONG-uri și comunități locale într-un efort de a curăța comunitățile din întreaga țară - peste 2.400 de voluntari, multiple zone curățate în 11 județe, peste 15 tone de deșeuri colectate și aproximativ 1.000 de studenți educați cu privire la obiceiurile de viață sustenabile de acasă și în comunitățile lor. Chiar dacă suntem mândri de realizările de până acum, recunoaștem că este doar o mică etapă dintr-o călătorie mai lungă. Acesta este doar începutul, pentru a ne proteja planeta și a o transmite într-o formă mai bună următoarelor generații.” a declarat George Carpov, Company Communications Director, P&G South-East Europe.

O Românie Curată Începe de Acasă a fost lansat în 2018 pentru a ajuta la protejarea naturii în România. Campania a crescut de la o ediție la alta, devenind un Îndemn la Acțiune, care poate fi ușor urmat de fiecare dintre noi. Privind spre viitor, ne angajăm să extindem raza de acțiune a mișcării noastre și să creăm condițiile pentru implicarea mai multor comunități. De asemenea, ne-am stabilit obiective clare în ceea ce privește impactul pentru 2022 – 2030: colectarea a 30.000 kg de deșeuri din natură și reciclarea a 10.000 kg de plastic, refacerea pădurilor prin eforturi de regenerare - 11.000 de copaci plantați reprezentând aproximativ 21.000 mp de păduri noi.

La P&G, am integrat sustenabilitatea mediului în modul în care ne desfășurăm activitatea. P&G se angajează să aibă un impact pozitiv asupra locuințelor, comunităților și planetei noastre. Ne concentrăm pe dezvoltarea de inovații și produse care oferă o superioritate netă într-un mod sustenabil. Continuăm să ne reducem amprenta de carbon și ne străduim să găsim abordări mai circulare în lanțul nostru de aprovizionare. Construim parteneriate cu organizații externe pentru a combate unele dintre cele mai dificile și complexe probleme cu care ne confruntăm astăzi. Iar angajații noștri sunt deciși să se asigure că sustenabilitatea este o parte integrată în activitatea lor zilnică. Pentru a afla mai multe vă rugăm să accessați - https://us.pg.com/environmental-sustainability/

*Estimare oferită de ONG-ul Act For Tomorrow

imagine cu titlul campaniei: O ROMÂNIE CURATĂ ÎNCEPE DE ACASĂimagine cu oameni strangand deseuri 5imagine cu oameni strangand deseuri 6Oameni stangand deseuri intr-o zona verde 1Oameni stangand deseuri intr-o zona verde 2Oameni stangand deseuri intr-o zona verde 3Oameni stangand deseuri intr-o zona verde 4
Consimțământ Cookie-uri