SĂNĂTATE

Totul despre pubertatea timpurie la fete

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Ai început să observi anumite schimbări despre care prietenele nu vorbesc încă și ai impresia că ești singura fată care trece prin această situație.

Totul despre pubertatea timpurie la fete

Ei bine, “această situație” se numește pubertate și este o etapă normală din viața oricărei fete. Toată lumea ajunge mai devreme sau mai târziu să treacă prin această perioadă de maturizare, dar este posibil ca tu să începi să te dezvolți mai devreme decât colegele tale. Totuși, nu ești singura. Fete din întreaga lume încep să se dezvolte mai repede decât mamele lor, iar pubertatea timpurie devine un fenomen din ce în ce mai întâlnit.

Înainte să îți faci griji sau să crezi că este ceva în neregulă, trebuie să înțelegi că fiecare corp are propriul ritm de dezvoltare, iar dacă organismul tău a furat puțin startul pubertății, nu e nimic neobișnuit. Ca să poți controla situația trebuie să înțelegi ce se întâmplă, de ce se întâmplă și să adopți o viziune cât mai pozitivă asupra schimbărilor din corpul tău.

Ce este pubertatea timpurie?

Pentru a înțelege ce este pubertatea timpurie, mai întâi trebuie să știi ce este pubertatea. De obicei, această etapă de dezvoltare începe între vârsta de 9 și 13 ani. Îți poți da seama că ai ajuns la pubertate atunci când observi că încep să se dezvolte sânii și șoldurile, apare părul pubian și ai parte și de primul ciclu menstrual.

Când toate aceste lucruri apar înainte de vârsta de 8 ani, abia atunci putem discuta despre pubertatea timpurie. Dacă aceste semne apar mai devreme de vârsta de 7 ani, îți recomandăm să vorbești cu mama ta și să consultați împreună un medic. Nu uita, o grămadă de alte fete trec prin aceeași situație chiar în momentul acesta.

Ce e de făcut dacă experimentez pubertatea timpurie?

Având în vedere că nu poți schimba sau amâna această perioadă, fiind un proces natural pe care corpul tău a decis că vrea să îl înceapă acum, cel mai important lucru pe care îl poți face este să fii informată corect și să privești pubertatea ca pe un moment din dezvoltarea ta, nu ca pe o greutate.

Cea mai bună persoană care te poate sfătui în acest caz este mama ta. Ea a trecut deja prin această experiență și are cele mai bune sfaturi pentru tine. O discuție deschisă îți va lămuri toate întrebările, de la simptome lunare până la tipul de absorbante pe care ar trebui să îl alegi.

Cum să procedezi în cazul ciclului menstrual?

Perioada mai delicată a lunii va coincide de cele mai multe ori și cu zilele de școală, dar acest lucru nu trebuie să te rețină din a-ți atinge țelurile din fiecare zi. S-ar putea să te simți confortabil să le spui prietenelor că deja ți-ai început pubertatea sau nu. Indiferent de ce ai alege, decizia îți aparține și nu ai de ce să te simți stânjenită. Pentru momentele în care îți dorești să schimbi absorbantul când ești la școală, ai la îndemână absorbantele Always. Acestea sunt suficient de subțiri pentru a te face să te simți super confortabil și pentru a se strecura ușor în orice buzunar.

Absorbantele sunt cea mai bună metodă de protecție împotriva scurgerilor pentru această vârstă, fiind confortabile, ușor de folosit și beneficiind de o tehnologie inovatoare care transformă lichidul în gel. Protecția potrivită îți dă mai multă încredere în tine și te asigură că vei reuși să faci orice îți propui, asta incluzând și orele de sport.

Indiferent de vârsta la care îți începi pubertatea, la un moment dat toți prietenii tăi vor ajunge în același punct, așa că nu contează cine ajunge la pubertate mai devreme. Ce este important este că odată ce trecem de această perioadă, ajungem să fim adulți frumoși și încrezători, iar fără pubertate, acest lucru nu ar fi posibil. Toate incertitudinile și schimbările prin care treci acum merită.

Dacă nu ești sigură de cum ar trebui să te simți în legătură cu noua etapă din viața ta, amintește-ți că începutul timpuriu al pubertății este ca și cum ai ajunge mai devreme la o petrecere, înainte ca toți oaspeții să sosească. Se poate să te simți puțin inconfortabil la început, dar până la urmă toată lumea ajunge la petrecere și lucrurile devin distractive. La sfârșit pleci acasă cu amintiri frumoase și cu o nouă experiență în bagaj.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri