Soluții pentru transpirația excesivă


Sănătate
16/06/2020

În timp ce unii oameni se pot gândi la transpirație numai în lunile călduroase de vară, există și oameni care suferă din cauza transpirației excesive.

Pentru cei care se confruntă cu transpirația excesivă indiferent de anotimp, vara totul devine mult mai greu de suportat. Practic, mecanismul de răcire al organismului este hiperactiv și poate produce o cantitate de transpirație de patru sau cinci ori mai mare decât în mod normal. 

Sfaturi care te vor ajuta vara aceasta:

1. Rămâi hidratat: bea lichide mai devreme, mai mult și mai des decât de obicei. Transpirația joacă un rol esențial în menținerea corpului la o temperatură potrivită în timpul verii, iar consumul regulat de lichide poate sugera acestui sistem de răcire că nu e nevoie să mai muncească atât de intens. 

2. Folosește un vaporizator: ajută sistemul de răcire al organismului folosind un vaporizator pentru a pulveriza particule de apă rece pe piele. 

3. Alege hainele potrivite: alege țesături vaporoase și naturale, care să îți lase corpul să respire și să permită transpirației să se evapore cu ușurință.

4. Aplică antiperspirant dimineața și seara: Deși acest sfat pare foarte evident, utilizarea deodorantului potrivit pentru tine atât înainte de culcare cât și dimineața este esențială pentru prevenirea transpirației excesive. Poți alege un deodorant mai puternic, dar este recomandat să discuți cu un doctor dacă problema transpirației te supără constant.

5. Modifică-ți starea de spirit: Anxietatea și stresul pot crește producția de transpirație. Controlează-ți stările emoționale prin concentrează-te pe relaxare. Poți încerca diverse tehnici sau exerciții de respirație.

6. Evită alimentele picante și băuturile cofeinizate.

7. Evită antrenamentele și activitățile solicitante de la jumătatea zilei: când soarele este cel mai puternic, corpul este și mai predispus să transpire, așa că profită de zilele mai lungi de vară și planifică-ți antrenamentele dimineață sau seara.

În cazul în care transpirația excesivă se dovedește a fi o problemă din ce în ce mai mare, cel mai bun sfat este să apelezi direct la un specialist care să te ajute. S-ar putea ca soluțiile date de doctor să fie mult mai ușoare decât crezi.