Simptome ale SPM înainte de menstruație


Sănătate
10/09/2020

 

Ai crampe, te simți mai mofturoasă sau ai o foame de nestăpânit înainte de menstruație? Ei bine, nu ești singura.

Acestea sunt simptomele sindromului premenstrual – prescurtat SPM. Cele mai multe fete au simptome ale SPM înainte de menstruație. Ia-le ca pe o modalitate a corpului tău de a te avertiza că menstruația urmează să apară.

Care sunt cauzele SPM?

Se consideră că simptomele sindromului premenstrual sunt cauzate de nivelurile de hormoni în schimbare din corpul tău, înainte de și pe durata menstruației. Un anumit tip de hormoni, numit prostaglandine, fac ca uterul să se contracte, pentru a elimina mucoasa uterină. De aceea simți crampele, un simptom SPM frecvent înainte de menstruație.

Când începe SPM?

Semnele și simptomele SPM tind să înceapă cu 1-2 săptămâni înainte de menstruație. Acestea se estompează, de obicei, după primele două zile ale menstruației – când fluxul tinde să fie cel mai abundent. Prin urmare, chiar dacă simptomele SPM sunt accentuate într-o lună, nu te speria. Se ameliorează!

Care sunt semnele și simptomele SPM?

Iată câteva simptome SPM la care să fii atentă:

- Crampe

Poți simți crampe în abdomenul inferior chiar înainte și nu doar pe durata menstruației. Nu te îngrijora. Nu este nimic în neregulă și nu e ceva grav. Acesta este doar unul dintre semnele cele mai frecvente de SPM. Încearcă să folosești o sticlă cu apă fierbinte pentru a reduce disconfortul.

- Dureri de cap și dureri de spate

Durerile de cap și durerile de spate sunt simptome ale SPM foarte frecvente înainte de menstruație.

- Balonare

Balonarea este un semn frecvent al faptului că se apropie menstruația. Poți simți că niciuna dintre haine nu îți mai vine așa cum ar trebui. Nu te speria. Este ceva temporar, perfect normal și va dispărea în câteva zile. Un sfat rapid: consumul de apă poate ajuta la tratarea balonării!

- Schimbări de dispoziție

O schimbare de dispoziție este un simptom frecvent premenstrual. Hormonii din corp pot afecta starea de spirit și răbdarea pe care ai avea-o în mod normal pentru lucrurile obișnuite. Te poți simți excesiv de sensibilă înainte să îți vină menstruația. Poți simți că emoțiile o iau razna și ca îți vine să plângi din orice. Înainte de a te alarma, verifică în calendar dacă se apropie cumva menstruația. Dacă da, trebuie să respiri adânc, să te calmezi și să nu te îngrijorezi pentru felul în care te simți: va trece! Uneori ai nevoie de niște timp cu tine însăți.

- Coșuri

Pielea este foarte sensibilă la schimbările hormonale ale corpului tău. Poți observa erupții cu ceva timp înainte de menstruație. Folosește un săpun delicat pentru față, pentru a reduce aspectul lucios al pielii și pentru a ajuta la reducerea punctelor negre care apar.

- Secreții vaginale

Secrețiile vaginale tind să își schimbe culoarea chiar înainte de menstruație. Pot deveni albe. Acesta este unul dintre semnele SPM. Pune-ți un absorbant zilnic Discreet pentru a-ți proteja lenjeria și pentru a avea o senzație de prospețime. Acestea sunt super subțiri și flexibile, așa încât nici nu vei simți că le ai.

- Tensiune mamară

Poți observa că sânii tăi sunt dureroși și tensionați înainte de menstruație. Alergatul, îmbrățișarea unei prietene sau orice altceva care face sânii tăi să se miște ar putea să te doară și să te facă să eviți aceste mișcări. Poți rezolva această situație purtând o bustieră de sport, mai lejeră.

Fii atentă la cum te simți înainte de menstruație. Ce simptome ai? Ce simți lună de lună înainte de menstruație? Ei bine, acestea sunt propriile tale simptome SPM înainte de menstruație. Fiecare fată are propriul ei amestec unic de simptome menstruale. Poți simți unele dintre ele, le poți simți pe toate sau este posibil să nu simți niciunul (ce fată norocoasă!) dintre simptomele sindromului premenstrual menționate mai sus. Este ceva care nu se află pe lista noastră? Este posibil să fie modalitatea unică a corpului tău de a-ți spune ce urmează.

Dacă ești atentă la semnele premenstruale, vei ști când urmează menstruația si nu te va lua prin surprindere. Astfel, poți gestiona simptomele premenstruale mai bine, știind că sunt doar temporare. Poate e bine să respiri adânc înainte de a te descărca pe mama ta sau poți petrece timpul scriind în jurnal, pentru a 'scoate afară' ce ai simțit înainte de menstruație.

Oh, și nu uita să-ți pui câteva absorbante ALWAYS Platinum în geantă pentru a fi pregătită când vine efectiv ziua menstruației. Acestea utilizează o tehnologie specială bazată pe gel care reține lichidul în interior, pentru a te menține uscată, confortabilă și încrezătoare.