Secrețiile gelatinoase și sarcina


Sănătate
23/11/2023

Cum te pot ajuta secrețiile gelatinoase să rămâi însărcinată?

Uneori, parcă cel mai greu lucru de pe Pământ e să rămâi însărcinată. Parcă toate astrele trebuie să se alinieze perfect ca să ai vreo șansă să se întâmple, apoi trebuie să prinzi acel moment care durează o milisecundă înainte să se strice tot echilibrul!

S-ar zice că așa stau lucrurile și că nu poți controla numeroase aspecte care țin de fecundarea propriu-zisă. Însă ai putea lua niște măsuri prin care să înțelegi măcar când astrele ajung în locul în care ai vrea să fie și să fii gata să acționezi. În plus, vei vedea că unele semne ajutătoare se află unde te-ai aștepta cel mai puțin. Oricât de surprinzător ar fi, secrețiile vaginale sunt extrem de utile și ascund multe mesaje secrete.

Poate că ce se întâmplă în organele feminine pare un mister total uneori, însă revelația apare când îți dai seama că acea cheie care elucidează misterul sunt chiar secrețiile!

Secrețiile: un nou prieten „la cataramă”

În general, secrețiile sunt normale și au o funcție biologică importantă, însă există o secreție anume de care trebuie să ții cont dacă încerci să rămâi însărcinată.

Pe scurt, în acest moment, secrețiile mai „gelatinoase” sunt cel mai bun prieten al tău!

Motivul? Ele arată că vei intra în cea mai fertilă perioadă posibil. Mai exact, odată ce observi secrețiile gelatinoase, ai scuza perfectă să-ți faci de cap în dormitor! Și nu lăsa pe nimeni să vă deranjeze în următoarele zile!

Ce sunt secrețiile gelatinoase?

Sunt acele secreții care seamănă cu un albuș. Sunt mai elastice și, dacă le ții între degete și le depărtezi, le poți întinde câțiva centimetri fără să se rupă.

Uneori, pot fi mai apoase, deoarece ajută vaginul să se umezească și să fie bine lubrifiat, însă acel aspect mai alunecos și mai dens arată că sunt mucus fertil.

În general, secrețiile gelatinoase nu persistă mult timp – le vezi de obicei între 1 și 5 zile. De aceea, trebuie să cauți secreții gelatinoase pe lenjeria intimă sau pe hârtia igienică.

Cauzele secrețiilor gelatinoase

Presupunând că ai un ciclu menstrual care durează 28 de zile (durata medie a ciclului), atunci, ești la fertilitate maximă în ziua a 14-a. În zilele premergătoare, colul uterin vrea să producă secrețiile perfecte cu care să ajute spermatozoizii să ajungă la ovul. Ele sunt acea substanță mucilaginoasă.

Dar nu vreau să rămân însărcinată!

Bineînțeles, dacă vrei să eviți să rămâi însărcinată, atunci acest aspect mucilaginos/gelatinos arată momentul în care trebuie să ai grijă maximă și să te protejezi și mai bine.

În ambele situații, probabil nu vrei să simți efectele unei secreții gelatinoase abundente în lenjeria intimă, așa că trebuie să ai un absorbant Always zilnic la îndemână pentru a fi pregătită. Acesta absoarbe umezeala și mirosurile, dându-ți senzația de prospețime în fiecare zi!

Întregul conținut de pe această pagină a fost examinat și aprobat de Dr David Nunns, medic primar ginecologie.